Zobacz pełną wersję : Menu w C720 UZ
Witam
Mam aparat Olympus C-720 UZ. Namieszałem coś w menu i mam teraz na "BUDOWLE, SPORT, PORTRET, P/A/S/M" efekt podglądu zrobionych fotek na ekraniku mam na każdym boku mały trókląt a przyciskiem do oddalania, przybliżania mogę te fotki przesówać. Co zrobić żeby było jak dawniej? :)
Czy ten efekt masz cały czas po włączeniu aparatu :?: Czy wyłączenie i załączenie ponowne nic nie daje :?: Efekt podglądu zrobionych fotek na wszystkich trybach poza trybem podglądu (zielona strzałka) uzyskujesz przez szybkie dwukrotne naciśnięcie przycisku włączania ekranu LCD.
Witam
Dzięki za podpowiedz, ale nic nie pomaga, wczoraj chciałem zrobic fotki micro i cos namieszałem, teraz działa mi tylko opcja AUTO My i Kamera, na innych mam cały czas opcję podglądu jak na zielonej strzałce, gdy chce tym przyciskiem "oddalenie, przybliżenie" ruszyć w LCD pokazują sie na każdynm boku zielone strzałki (pokazują szerokość obrazy) każdy ruch w prawo powoduje powiększenie zrobionej fotki w lewo pomniejsza. W prawym dolnym rogu pokazuje ile razy np.2.0x; 3.0x.
Ale fotki bez LCD mooge robic przez optyczny wizjer. Nie wiem jak znowu zrobić zeby można było patrzeć przez LCD.
ustawić ALL RESET na ON, a jeżeli to nie pomoże to wyjąć baterie na 2 godziny i zresetują się ustawienia aparatu. Jeżeli to nie pomoże to chyba to jakaś zwieszka oprogramowania.
Witam
ALL ON Reset robiłem i kicha:(
wyciągnąłem teraz baterie zobaczę.
A jak zawieszka programu to co robić?
Dzieki za pomoc:)
Witam
dalej nie mogę dać rady ze zresetowaniem tego aparatu :(
Czy potrzebna jest interwencja servisy?
Mirek
Witam
rozgryzłem problem :D :D
Dzieki wszystkim za chęć udzielenia pomocy\
mirtrans
Napisz jak go gryzłeś, może komuś się przyda:)
Pozdrawiam
Witam
opisuję jak sobie zrobiłem kuku:)))
wszedłem do MODE MENU dalej do SET i tam jest funkcaja BATTERY SAVE, którą wyłączyłem, efekt był taki, że oprócz AUTO wszystkie inne pozycje działały na zasadzie podglądarki, na LCD mogłem podglądać fotki, zwiększać je lub pomniejszać, nie miałem podglądu na robione zdjęcia, zginęły mi też pewne funkcję MENU. Dopiero przez przypadek zobaczyłem, że te funkcje są widoczne ale tylko w wzierniku optycznym i tam dopiero znalazłem to BATTERY SAVE, na LCD nie było tego widać. Po włączeniu tej funkcji wszystko działa na 100%:)
Funkcje też pokazały się na LCD
aaaaaaa.... ja myślałem że rzeczywiście się coś zepsuło... a to tylko opcja BATTERY SAVE... i polecam ją włączyć jednak. Robienie zdjęć tylko przez wizjer jednak znacznie oszczędza baterie.