PDA

Zobacz pełną wersję : ptactwo w akcji

lessie
26.10.06, 07:30
witam ,
wrzucam kolejną galeryjkę, tym razem trochę ptaszysk dużych i małych w akcji i bez akcji, wszystko robione nad Bałtykiem ( najczęściej po szyję w nim ) za pomocą E-1 ( chyba naprawdę jest wodoszczelny :mrgreen: ) + Zuiko 40-150. Właściwie mogę powiedzieć że to był test przestrzelania tego szkła we wszystkich możliwych wariantach.
Ogólnie daje radę, choć szybkością AF i precyzją przy AF-C taki zestaw nie grzeszy...

http://hefajstos.galena.pl/~sebastianl/Ptaki%20Ba%88tyku/

jak ktoś skomentuje to będzie miło...

robin102
26.10.06, 07:52
Dużo tego ptactwa i chyba naprawde musiałeś blisko podchodzić (polecam wodery)
ładne przyrodnicze fotki.

sławekb
26.10.06, 08:04
Trochę dużo ujęć "od tyłu" gdzie nie widać głowy ptaszków. Ale ogólnie fajna galeria, dobrze uchwycona ostrość. Gdybym miał wybrać kilka, które mi się podobają najbardziej to byłyby to: 07,25,36,64

C+
26.10.06, 08:08
Kilka fajnych :D Ciekawe kadry.

lessie
26.10.06, 08:20
ten tył to bolączka ale niestety żeby zrobić takie zbliżenia musiałem podchodzić blisko a te cwaniaki momentalnie jak widziały że ktoś się zbliża to " w tył zwrot" i tylko łby odwracały żeby wyczaić moment, kiedy należałoby się ewakuować na następny falochron :|
kilka ujęć przednich to kwestia kooperacji w duecie - ja siedziałem cichuśko w wodzie a brat robił za stracha na wróble po drugiej stronie falochronu. Bardziej się bały jego niż mnie.
Niestety długo kooperacja nie trwała bo miał dosyć robienia z siebie idioty, zwłaszcza że był atrakcją nie tylko dla ptaszków :mrgreen:
To dlatego myślę nad 50-200 i konwerterem - choć do takich fot to....Zuiko300 by mi leżało, tyłka zza parawanu bym nie ruszył :D
No co....pomarzyć można

Rafał Czarny
26.10.06, 10:08
Szkoda, że nie wybrałeś kilku najlepszych ujęć i nie pokazałeś w tym wątku. A tak to trudno się odnieść do konkretnej foty. Jest tam moim zdaniem kilka b. fajnych zdjęć, ale nie miałem siły wszystkich otwierać. Więc niestety większość obejrzałem na miniaturkach.

lessie
26.10.06, 10:33
wiem, wiem, sporo tego jest ale generalnie galeria zrobiona pod kątem pokazania kilku zainteresowanym osobom, które chciały wszystkie zrobione...
z kolei wrzucanie tutaj kilku fotek w ludzkich rozmiarach i jakości zapycha mi limit...
ciężko znaleźć złoty środek
ale dzięki za każdy komentarz...

aga_piet
26.10.06, 10:57
Też mam wrażenie że masz problem z wybraniem kilku ale dobrych zdjęć. Sporo ujęć od doopy strony albo z poucinanymi kawałkami skrzydeł, ogonów.
Na pewno kilka dobrych tam jest. Nie przesadzaj z limitami, ze 3 możesz wybrać :)

Rafał Czarny
26.10.06, 11:18
z kolei wrzucanie tutaj kilku fotek w ludzkich rozmiarach i jakości zapycha mi limit...

Chyba na tym polega cała zabawa, żeby nasze foty oglądało jak najwięcej ludzi.

lessie
26.10.06, 11:48
czyli mam rozumieć że panuje tendencja do wstawiania kilku tutaj, niż podania linki do większej galerii tak?
W końcu za jakiś czas mogę to usunąć i zrobić miejsce....

agapiet - to nie tak że mam problem z wybraniem. Gdybym miał wybrać to nie byłoby większego problemu bo mam swoich faworytów, po prostu chciałem pokazać więcej...
z tym ucinaniem nie przesadzaj - bodajże 3 fotki z takim defektem na cała galerię...i to w minimalnym stopniu...choć tez tego nie lubię...

aga_piet
26.10.06, 12:04
Takie wrażenie pozostawia obejrzenie ponad 30. zdjęć. To tak jakby oglądać cudze wglądówki - trudno na pierwszy rzut oka wybrać te najlepsze (albo jak Rafał pisał - po kilku ci się nudzi i oglądasz po łebkach miniatury).
A gdybyś wrzucił klika najlepszych - byłaby merytoryczna dyskusja na temat DOBRYCH zdjęć :)

WUJEK MARO
27.10.06, 00:11
czyli mam rozumieć że panuje tendencja do wstawiania kilku tutaj, niż podania linki do większej galerii tak?

Jak najbardziej!!!