PDA

Zobacz pełną wersję : Dwa zdjęcia

janekb
25.10.06, 09:52
Witam,
przedstawiam dwa zdjęcia do oceny...

Pozdrawiam

WUJEK MARO
25.10.06, 21:26
Witam,

Pozdrawiam

Dla mnie zbyt... standardowe. Stapiają się z tłem podobnych prac zamieszczanych na tym forum.
Uwagę przyciągają jedynie soczyste kolory.

Smerf Maruda
25.10.06, 21:28

Ocena: niedostateczny.

Szampa, nuda, pstryk, bez pomysłu.

Daruj, ale tak to odbieram.

zibi1303
25.10.06, 21:44
Pierwszy by mógł być, gdybyś skadrował sam kwiat i dał większe powiększenie. Byłoby nieźle.
Drugi faktycznie taki sobie.

janekb
25.10.06, 23:21
Dzięki za wszystkie uwagi i ocenę - no cóż niższej już być nie może, to pozostaje mi się tylko poprawiać.
Spróbuję pokazać coś zupełnie innego...

zibi1303
26.10.06, 00:38
Nie przesadzaj :)
zawsze może być gorzej ;)
a poza tym , początki są trudne i nie każdemu od razu wychodzi
Tak jak mówiłem, popracuj nad kadrowaniem, przymierz się. Lepiej wolno , a dokładnie
Poczytaj trochę o tym jak należy robić i kadrować. jakie są zasady. Poczytaj o złotym podziale itd..... a będzie na pewno OK:)

WUJEK MARO
26.10.06, 00:46
Dzięki za wszystkie uwagi i ocenę - no cóż niższej już być nie może, to pozostaje mi się tylko poprawiać.
Spróbuję pokazać coś zupełnie innego...

Podoba mi się Twoje podejście. Czekam na inne zdjecia. Pozdrawiam

Smerf Maruda
26.10.06, 21:40
Dzięki za wszystkie uwagi i ocenę - no cóż niższej już być nie może, to pozostaje mi się tylko poprawiać. Spróbuję pokazać coś zupełnie innego...

Czekamy. Moje zdanie tak naprawdę nic nie znaczy, jest jedynie moją prywatną opinią i bardziej świadczy o mnie niż o Twoich zdjęciach :-) Ważne, żeby Tobie się podobały i robienie zdjęć sprawiało Ci przyjemność (co nie znaczy, że każdego gniota trzeba pokazywać innym, ale to już inna sprawa).

kasprzyk
26.10.06, 22:03
Witam

Twoja druga fotka nie jest taka zła - mi się nawet podoba ;)
Szkoda, że igliwie nie udało się trochę jaśniejsze, podświetlone żólte liście na przebijającym niebieskim tle nieba dość ładnie się prezentują. Przeszkadzają liście rozmyte na dole po prawej.

Słuchaj doświadczonych forumowiczów, im większa krytyka tym solidniej podejdziesz do sprawy - co Cię nie zabije to wzmocni ;) Najważniejszy jest jeszcze zapał - ale nie słomiany!

Pzdr

janekb
26.10.06, 23:32
Tak jak mówiłem, popracuj nad kadrowaniem, przymierz się. Lepiej wolno , a dokładnie
Poczytaj trochę o tym jak należy robić i kadrować. jakie są zasady. Poczytaj o złotym podziale itd..... a będzie na pewno OK:)
Zgadzam się w zupełności - pewnie, że czytam, szukam i próbuję - inaczej nie kupiłbym E-500 (nie miałem wcześniej żadnego dośwadczenia z lustrzankami, a przygodę z fotografią, to zacząłem 3,5 roku temu od kupna C720-UZ, choć latek, to już tak mało nie mam).

Moje zdanie tak naprawdę nic nie znaczy...
Każda opinia może czegoś uczyć - rzeczywiście nie mam jeszcze wielkiego doświadczenia w selekcji fotek do pokazania - i dlatego Twoje zdanie ma znaczenie.

Twoja druga fotka nie jest taka zła - mi się nawet podoba
Szkoda, że igliwie nie udało się trochę jaśniejsze...
Dzięki, taki był zamysł - nad głową zielone igiełki, a na nich pierwsze, pożółkłe liście - igiełek nie rozjaśniłem obróbką, bo wolę naturalne kontrasty, a doświetlenie wbudowaną lampą przy czasie 1/2500s, to chyba nierealne...
Co do 1, to długo się wahałem, czy nie obciąć do pionowego kadru, ale oryginał u mnie zwyciężył - w końcu to kwiatek z ogródka...