PDA

Zobacz pełną wersję : Plener

thethomson
24.10.06, 17:03
Witam,
zapraszam do oceny tych kilku zdjęć. Weżcie pod uwagę to żę po zmniejszeniu zdjęcia moga byc minimalnie nieostre. Zadawalającego swiatla w te dni tez niejest zawiele, dratego prosze o wyrozumialosc ;)
pozdro

zibi1303
24.10.06, 19:03
Nie gadaj, tak źle nie było i nie jest,
Generalnie podoba mi się potoczek, choć może bym inaczej skadrował.
Furmanka, tez może być, ale szkoda, że nie od przodu i bliżej. Tak żeby było widać konia i twarz woźnicy.

zibi1303
24.10.06, 19:06
Kłos natomiast, jest ciekawy, ale jakiś nierealny, tu rzeczywiście zabrakło światła chyba. Za to bardzo dobre rozmycie tła. Usunąłbym też inne kłosy. Zostawiłbym tylko jeden.
Trzeba było spróbować lampą doświetlić :). Już mi koledzy wyjaśnili, że i w słoneczny dzień można się wesprzeć lampą :)

thethomson
24.10.06, 19:39
Dzieki Zibi,
z tą lampą to naprawde niegłupi pomysł i chyba bym na niego niewpadl sam ;) z tym kłosem to zkadrowałem ich kilka {w tym jeden główny} bo zdawało mi sie że tak to by było za pusto, ale moze i masz racje. A furmankę to w ostatnim momencie tak na szybkiego zrobiłem bo juz wsiadalem do samochodu a tu mi zza zakretu wyskoczyla. Ale dzieki za wypowiedz

WUJEK MARO
24.10.06, 22:26
Akurat ta furmanka to najmniej tu pasuje.

zibi1303
24.10.06, 22:55
OT
Z tą furmanką to przypomniał mi się niezły hit. Otóż w encyklopedii Microsoftu po hasłem Polska można było zobaczyć właśnie coś takiego :)

thethomson
24.10.06, 23:12
A pasuje czy niepasuje, jest i tyle, to nie fotoreportarz ze wszystko ma pasowac tylko 4 rozne fotografie

WUJEK MARO
24.10.06, 23:39
OT
Z tą furmanką to przypomniał mi się niezły hit. Otóż w encyklopedii Microsoftu po hasłem Polska można było zobaczyć właśnie coś takiego :)

To chyba było zdjęcie sań zaprzężonych do konia, zrobione w którejś z północno-wschodnich miejscowości Polski. W tekście widniało też zdjęcie gierkowskiej zabudowy miejskiej... Efekt był faktycznie żenujący.

thethomson
25.10.06, 23:25
Dam jeszcze to. CO o nim sądzicie?

Jeronimo
25.10.06, 23:46
nienaturalne i co gorsza niedokladnie obrobione

zibi1303
26.10.06, 00:42
Pomysł nawet fajny, ale z wykonaniem gorzej.
Z lewej strony za dużo światła i skóra jest przepalona
W powiększeniu widać że i powieka ci się zrobiła trochę niebieska.
Poza tym jak na BW coś nie tak z kontrastem jest.

thethomson
26.10.06, 07:11
jasne, wkoncu to tylko próby zrobienia dobrego zdjecia
dzieki

thethomson
29.10.06, 21:37
Przy odrobinie wolnego czasu prosze o ocene tych trzech fotek

kuba_psk
30.10.06, 14:03
Jak dla mnie trojeczka z ostatniej serii najlepsza, przemawiaja do mnie te kropelki wody bo ladnie sie na nich swiatlo odbija, szkoda tylko ze z lewej wkrada sie platek z innego kwiatuszka.

thethomson
30.10.06, 21:16
Troszke źle skadrowalem, dzieki Kuba,
Wątek parkour byl juz na forum poruszany prosze o ocene zdjecia tej wlasnie dyscypliny, jesli macie podobne wrzucajcie ;)