PDA

Zobacz pełną wersję : Poczatki...

Part
24.10.06, 12:47
Wstawiam na prosbe jednego z kolegow. W tym roku, to juz i tak chyba beda wszystkie fotki z latania, bo juz po sezonie. Szczerze powiedziawszy, to zdjecia nie sa za specjalne, ale dopiero zaczynam sie uczy E-500... :)

1. http://img143.imageshack.us/img143/5194/1kr3.jpg

2. http://img143.imageshack.us/img143/636/2apb4.jpg

3. http://img183.imageshack.us/img183/6126/3agh3.jpg

Ps. Wiem, wiem. Kadrowanie generalnie "lezy", ale wierzcie, lub nie, ale "tam" naprawde ciezko sie kadruje, bo nie ma czasu.

lessie
24.10.06, 13:02
wcale nie lezy to kadrowanie...
całkiem przyzwoite fotki - fajna ostatnia.
Środkowa nie oddaje tego że to ze skrzydła robione, równie dobrze mogłaby powstać np z położonego obok wzniesienia. Ale to jej wcale nie umniejsza, widziałbym więcej nieba nad nią tylko.
1i3 są naprawdę ciekawe, ze wskazaniem na 3.

aga_piet
24.10.06, 13:41
Ja chyba ze wskazaniem na 1. Fajna kompozycja się robi z tym białym mazajem :)

kisi
24.10.06, 14:29
Co do kadrowania to jeszcze popracujesz nad tym, ale i tak po tym co pokazales nie ma co specjalnie narzekac. Pierwsza bylaby chyba lepsza gdyby ujecie bylo pionowe, druga kiepsko oddaje (sam nie wiem) wielkosc gory/skałki, zas trzecia jest dobra.

Mało fotek jest takich jak te co zaprezentowales i jesli zechcesz to mozesz miec monopol na takie ujecia. Wal foty i wstawiaj chetnie ogladne wiecej.

zibi1303
24.10.06, 18:51
Jeżeli robiłeś te fotki, lecąc takim latawcem :) to gratuluje bo są świetne. Fakt trzecia jest najlepsza, ale nie możesz narzekać. Wielu ci może tylko pozazdrościć, bo nigdy takich fotek nie zrobią :)

Part
24.10.06, 19:35
lessie: Co do środkowej fotki, to w oryginale były na niej buty widać, wiec z wiadomych powodow je uciąłem :) Ale masz racje... W tym wypadku, żeby oddać klimat zdjęcia trzeba było te "lacki" zostawić.

agapiet: To biale, to dolomit, a scislej - wapno :) Polecam, bo z nieznanych mi powodow wszystkie kobiety sie smarują po twarzy :D

kisi: Zawsze możesz sprobować i bedzie po moim monopolu ;) Polecam, bo polaczenie takich dwóch hobby daje naprawdę duzo frajdy :)

zibi1303: Robia takie fotki, robia. Tylko jeszcze nie wiedza, ze Olympusem sie robi najlepiej (i wcale nie żartuje). :D

A ogolnie, to dziekuje wszystkim za komentarze. Jak cos jeszcze znajde ciekawego, to postaram sie wstawic. W przyszlym roku na 100%, ale w tym i na poczatku przyszlego pozostaja mi - niestety - fotki z gruntu :(

Smerf Maruda
24.10.06, 19:36
Trzecie kapitalne.

robin102
24.10.06, 19:38
dziś za Łukaszem .
Gratulacje

WUJEK MARO
24.10.06, 22:43
agapiet: To biale, to dolomit, a scislej - wapno :) Polecam, bo z nieznanych mi powodow wszystkie kobiety sie smarują po twarzy :D

Part - bardzo interesujące zdjęcia. Chciałbym jednak naprostować jedną rzecz - jeśli fotografowałeś masyw dolomitowy, to nie ma on za wiele wspólnego z wapnem. Dolomit to podwójny węglan wapniowo-magnezowyCaMg(CO3)2, natomiast CaCO3 reprezentowany przez minerał kalcyt jest domeną skał wapiennych.

Mógłbyś podać dokładniejszą nazwę miejsca, gdzie została zrobiona pierwsza fotka? Podoba mi się ta rzeka roztokowa. Pozdrawiam.

Part
24.10.06, 22:49
Dolomit to podwójny węglan wapniowo-magnezowyCaMg(CO3)2

A rozpuszczales kiedys dolomit w wodzie? ;)

Mógłbyś podać dokładniejszą nazwę miejsca, gdzie została zrobiona pierwsza fotka? Podoba mi się ta rzeka roztokowa. Pozdrawiam.

Wloskie dolomity. A scislej - okolice Pieve d'Alpago.

WUJEK MARO
24.10.06, 23:45
Dzięki za info.

Nie rozpuszczałem. Zdaje się, że dolomit od wapienia można rozróżnić polewając go kwasem solnym o małym stężeniu. Wapień będzie mocno "burzył" :-) Dolomit będzie 'burzył" dopiero po rozgrzaniu lub sproszkowaniu (chyba, że to dolomit wapnisty, zawierający nawet do 50 % CaCO3) :-)

Jakie masz rekordy długości i dystansu lotu?