Zobacz pełną wersję : Poczatki...
Wstawiam na prosbe jednego z kolegow. W tym roku, to juz i tak chyba beda wszystkie fotki z latania, bo juz po sezonie. Szczerze powiedziawszy, to zdjecia nie sa za specjalne, ale dopiero zaczynam sie uczy E-500... :)
1. http://img143.imageshack.us/img143/5194/1kr3.jpg
2. http://img143.imageshack.us/img143/636/2apb4.jpg
3. http://img183.imageshack.us/img183/6126/3agh3.jpg
Ps. Wiem, wiem. Kadrowanie generalnie "lezy", ale wierzcie, lub nie, ale "tam" naprawde ciezko sie kadruje, bo nie ma czasu.
wcale nie lezy to kadrowanie...
całkiem przyzwoite fotki - fajna ostatnia.
Środkowa nie oddaje tego że to ze skrzydła robione, równie dobrze mogłaby powstać np z położonego obok wzniesienia. Ale to jej wcale nie umniejsza, widziałbym więcej nieba nad nią tylko.
1i3 są naprawdę ciekawe, ze wskazaniem na 3.
Ja chyba ze wskazaniem na 1. Fajna kompozycja się robi z tym białym mazajem :)
Co do kadrowania to jeszcze popracujesz nad tym, ale i tak po tym co pokazales nie ma co specjalnie narzekac. Pierwsza bylaby chyba lepsza gdyby ujecie bylo pionowe, druga kiepsko oddaje (sam nie wiem) wielkosc gory/skałki, zas trzecia jest dobra.
Mało fotek jest takich jak te co zaprezentowales i jesli zechcesz to mozesz miec monopol na takie ujecia. Wal foty i wstawiaj chetnie ogladne wiecej.
Jeżeli robiłeś te fotki, lecąc takim latawcem :) to gratuluje bo są świetne. Fakt trzecia jest najlepsza, ale nie możesz narzekać. Wielu ci może tylko pozazdrościć, bo nigdy takich fotek nie zrobią :)
lessie: Co do środkowej fotki, to w oryginale były na niej buty widać, wiec z wiadomych powodow je uciąłem :) Ale masz racje... W tym wypadku, żeby oddać klimat zdjęcia trzeba było te "lacki" zostawić.
agapiet: To biale, to dolomit, a scislej - wapno :) Polecam, bo z nieznanych mi powodow wszystkie kobiety sie smarują po twarzy :D
kisi: Zawsze możesz sprobować i bedzie po moim monopolu ;) Polecam, bo polaczenie takich dwóch hobby daje naprawdę duzo frajdy :)
zibi1303: Robia takie fotki, robia. Tylko jeszcze nie wiedza, ze Olympusem sie robi najlepiej (i wcale nie żartuje). :D
A ogolnie, to dziekuje wszystkim za komentarze. Jak cos jeszcze znajde ciekawego, to postaram sie wstawic. W przyszlym roku na 100%, ale w tym i na poczatku przyszlego pozostaja mi - niestety - fotki z gruntu :(
Smerf Maruda
24.10.06, 19:36
Trzecie kapitalne.
dziś za Łukaszem .
Gratulacje
WUJEK MARO
24.10.06, 22:43
agapiet: To biale, to dolomit, a scislej - wapno :) Polecam, bo z nieznanych mi powodow wszystkie kobiety sie smarują po twarzy :D
Part - bardzo interesujące zdjęcia. Chciałbym jednak naprostować jedną rzecz - jeśli fotografowałeś masyw dolomitowy, to nie ma on za wiele wspólnego z wapnem. Dolomit to podwójny węglan wapniowo-magnezowyCaMg(CO3)2, natomiast CaCO3 reprezentowany przez minerał kalcyt jest domeną skał wapiennych.
Mógłbyś podać dokładniejszą nazwę miejsca, gdzie została zrobiona pierwsza fotka? Podoba mi się ta rzeka roztokowa. Pozdrawiam.
Dolomit to podwójny węglan wapniowo-magnezowyCaMg(CO3)2
A rozpuszczales kiedys dolomit w wodzie? ;)
Mógłbyś podać dokładniejszą nazwę miejsca, gdzie została zrobiona pierwsza fotka? Podoba mi się ta rzeka roztokowa. Pozdrawiam.
Wloskie dolomity. A scislej - okolice Pieve d'Alpago.
WUJEK MARO
24.10.06, 23:45
Dzięki za info.
Nie rozpuszczałem. Zdaje się, że dolomit od wapienia można rozróżnić polewając go kwasem solnym o małym stężeniu. Wapień będzie mocno "burzył" :-) Dolomit będzie 'burzył" dopiero po rozgrzaniu lub sproszkowaniu (chyba, że to dolomit wapnisty, zawierający nawet do 50 % CaCO3) :-)
Jakie masz rekordy długości i dystansu lotu?