Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki pokrowiec/torba do olympusa c-720 uz ???

tox
14.01.04, 13:24
witam i pozdrawiam wszystkich.
od niedawna jestem szczęsliwym posiadaczem mojej pierwszej cyfrówki, ostatnio nigdzie sie bez niej nie ruszam i tu pojawia sie problem -zimno, -wilgoć i możliwość poobijania aparatu. Chciałem znaleźć jakiś pokrowiec ale mam trudności z dobraniem odpowiedniego (zakup oryginalnego odpada -za drogi). wszystkie które do tej pory sobie upatrzyłem były albo zdecydowanie za duże lub jeden z wymiarów był zdecydowanie za mały.
POMOCY!!! -co bedzie pasowało??? (i nie bedzie wielkie jak torba na zakupy :wink: )

Tiny
14.01.04, 15:15
Cześć .
Sam pokrowiec na apart to mało, a gdzie reszta?
Musisz pomyśleć o wyposażeniu dodatkowym tj. ładowarka, fitry, zapasowe akumulatorki itp. i najwazniesze czy masz lub zamierzasz mieć tulejkę ochronną i filtrem na obiektywie. To wszystko musi się gdzieś zmieścić, najlepiej w jednym miejcu. Najlepiej wziąć aparat z wyposażeniem do sklepu i dobierać na miejcu. Myślę oczywiście o torbie. Jest duży wybór. Pokrowca nie mam i nie zamierzam kupować.

bluczek
14.01.04, 15:20
Ja z olkiem C740 uzywam fototechnic rb203 mozesz tu ja kupic i obejrzec www.fotoexpert.pl wejdzie do niej olek z tulejka a i bez tulejki nie jest za szeroko.

Arras
14.01.04, 16:34
popieram. Na pierwszym miejscu powinieneś postawić na ochronę obiektywu - tzn. tuleję CLA-4 wraz z filtrem lub jej zamiennik (do kupienia cały zestaw z dekielkiem w fototipie - http://www.foto-tip.pl/sklep/product_info.php?products_id=97). Wtedy dopiero można dobierać pokrowiec/torbę.

tox
14.01.04, 17:26
wielki dzięki za zainteresowanie i uwagi, nie wiedziałem że ochrona aparatu to nie tylko pokrowiec
thx :D