Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sigma 18-50 f/3.5-5.6 DC

Gregorius
15.10.06, 19:15
Z racji tego że mój kitowy "krótki" Zuiko 14-45 nie nadaje się do niczego :mad: rozglądam się za zastępczym, tanim obiektywem.

Sigma wydaje się ciekawą propozycją. Ten model jest względnie chwalony z mocowaniem do innych systemów. Jako że nic na forum nie znalazłem więc pytam:

Czy ktoś używający go z Olkiem może napisać kilka dobrych/złych słów na jego temat?
Jak to jest z tym rozrzutem jakości obiektywów Sigmy, trafiliście na jakieś buble?

Wiem że 18mm x2 to żaden szeroki kąt :( Ale już się z tym pogodziłem... Kiedyś może kupię sobie coś lepszego i droższego... jak uda mi się przekonać żonę do takiej inwestycji.

Druga opcja to może poczekać na Zuiko 14-42 i spróbować podłączyć to cudeńko?

[EDIT]
Tutaj znalazłem trochę fotek robionych tą Sigmą i E300 (chyba...):
http://www.pantip.com/cafe/camera/topic/O4752511/O4752511.html

C+
15.10.06, 20:14
Wiem że 18mm x2 to żaden szeroki kąt :( Ale już się z tym pogodziłem... Kiedyś może kupię sobie coś lepszego i droższego... jak uda mi się przekonać żonę do takiej inwestycji.

Nie polecam od 18mm, bo za wąsko, lepiej poszukaj używanego 14-45 lub w Jedi 14-54 :D Co do żony znam jeden sposób :razz: Żona: dlaczego to zdjęcie jest poruszone Mąż: bo mam za ciemny obiektyw Żona: to kup do cholery jasny :mrgreen: