PDA

Zobacz pełną wersję : Jarzębina

marko
12.10.06, 20:48
Jesienny spacer

zibi1303
12.10.06, 21:26
Hmm, miałeś chyba problem zdecydować się co ma być na głównym planie !
jarzębina czy kobieta. ja bym zrobił dwie fotki, albo trzy :)
odciąłbym od góry samą jarzębinę i byłoby fajniej. Sama kobieta palcem wskazująca niebo tez byłaby orginalna. masz co prawda dwa w jednym ale tu chyba nie wyszło na dobre.
Sama jarzębina fajna, kolorystycznie , podoba mi się. Kobieta też.

qwerty
13.10.06, 07:33
tak tak ;) skąd ja to znam... chęć zawarcia w kadrze zarówno ciekawego motywu jak i bliskiej osoby :) ale w tym przypadku odległosc miedzy jarzębiną a kobietą jest zbyt duza skutkiem czego obydwa te "motywy" są cząstkowe - wg mnie zbyt małe w porownaniu do pustej przestrzeni miedzy nimi. Pzdr.

marko
13.10.06, 09:55
chodziło mi o uchwycenie podobienstwa kolorów, stąd to niezdecydowanie co do głównego motywu
dzięki za cenne uwagi

west73
13.10.06, 10:07
wystarczyło poprosić i pomóc tej osobie, aby usiadła na pniu leżącego drzewa. W tym momencie miałbyś główną postać w mocnym punkcie fotografi a jażębina zamykałaby ładnie kadr z góry. Uchwyciłbyś podobieństwo kolorów a i fotografia byłaby ciekawsza

marko
13.10.06, 10:28
nie było takiej możliwości, pień był z tyłu a jarzębina zwisała wysoko nad drogą
a może zabrakło też doświadczenia, aby lepiej to skomponować

zibi1303
13.10.06, 10:34
nie było takiej możliwości, pień był z tyłu a jarzębina zwisała wysoko nad drogą
a może zabrakło też doświadczenia, aby lepiej to skomponować

Wtedy bym do niej podszedł i zrobił kadr od dołu pokazując ją prawie całą a w górze centralnie byłaby jarżębina.
Ale jeśli była w spódnicy bo pewnie bym dostał w łeb :)