Zobacz pełną wersję : Poziome paski na zdjęciach z c-5050
Witam--czy ktoś spotkał się z takim zjawiskiem jak poziome drobne pasy na zdjęciach z c-5050 . Czy to może być wina programu czy awaria aparatu?--(paski są w zasadzie na jasnych partiach zdjęć)
jak mozesz to wrzuc tutaj jakieś zdjecie na którym to widać albo jego wycinek
Witam
na 99% uszkodzona matryca , jezeli z wadliwej serii matryc to powinni naprawic /wymienic za free
Pozdrawiam Krzysiek
W aparacie mojej córki stało się podobnie (c5050)-Dzwoniłem do serwisu i dowiedziałem się, że po gwarancji wymagany jest dowód zakupu, aby wymiana była bezpłatna... ---Jeśli Twój jest jeszcze na gwarancji to wysyłaj bez wahania, bo c5050 jest znany z tego feleru matrycy-
pozdrawiam
coraz częściej padają, to już ten wiek. dobrze że OLEK przyznaje się do błędu i wymienia matryce za free.
Naprawiali mi C5050 i bylo super poza tym coś tam jeszcze za darmo chłopaki PEPIKI powymieniali . A paracik C5050 jest teraz jak nowy. A w ogóle to mój ulubiony olympus.
Zobacz mój post kilka linijek niżej tu (https://forum.olympusclub.pl/forum3/5050-umiera-vt8111.htm) jest moja fotka. Przedwczoraj go wysłałem, nie chcieli dowodu zakupu (ja jednak wysłałem razam z gwarancją - nie ważną już bo kupiłem swojego w lutym 2004) Zobaczymy czy naprawią.
Ale ja zgubiłem dowód zakupu i chyba będzie lipa w tym wypadku (po gwarancji)...Jeszcze zostaje naprawa "zryczałtowana" za 620zł...
Ale ja zgubiłem dowód zakupu i chyba będzie lipa w tym wypadku (po gwarancji)...Jeszcze zostaje naprawa "zryczałtowana" za 620zł...
o kurcze dopiero Pana skojarzyłem, znamy się z widzenia chyba nawet..... Niech Pan zadzwoni do Duchnic i zapyta o tą naprawę. Odemnie nie chcieli dokumentów (choć może dlatego, że nadmieniłem iż je posiadam)
liso: Wpadnij do mnie przy okazji --ŚwPiątka 10 (do domu-parter)--W zakładzie na Żeromskiego 20 zwykle jest moja żona :)--zapraszam
Bardzo wszystkim dziękuję za wyjaśnienia . Ja mam obecnie c-4000, ale jest okazja kupienia tego 5050, choć dzisiaj już robi same paski zamiast zdjęć. Mam ten aparat na próbę i teraz wiem co jest grane w tym temacie.