Zobacz pełną wersję : kilka kolorowych fotek szarego życia (chyba warte obejżenia)
Fotki z życia , inspirowane zdjęciami Rafała Czarnego.
Oceńcie sami ,tylko poblażliwie PLISSSS.
1. Smutno mi , uciekł mi autobus.
http://i62.photobucket.com/albums/h108/robin102/P9282800M.jpg
2.Nie ma jak lekcja W-F na świeżym powietrzu.
http://i62.photobucket.com/albums/h108/robin102/P9282799M.jpg
3.Nie patrz tak pogardliwie , to już ostatni.
http://i62.photobucket.com/albums/h108/robin102/P9302807M.jpg
4. Spiesz się spiesz .....
http://i62.photobucket.com/albums/h108/robin102/P9282797M.jpg
5. Odpocznuj Heniu , ja Cię popilnuje.
http://i62.photobucket.com/albums/h108/robin102/PA022817M.jpg
6.Wielka korporacja panuje nad miastem ( zrobine analogiem i zepsute skanowanie w labie)
http://i62.photobucket.com/albums/h108/robin102/F1000033n.jpg
ale zes seryjke strzelil, no no. wszystkie ladne. super dobrane tytuly.
na 1 super widac brak posiadania auta przez ta pania. chce ona dostac sie do centrum z blokowiska.
5 - przyjaciel henia (autosport) roxx:) i dlugo pozostanie w pamieci mej. a heniu dal czadziku:) ja tez se tak lubie polezec na krawedziach schodow :)
na ostatnim zdjeciu slicznie wszystko zwrocone w strone godla restauracji innej niz wszystkie. btw: to jest wlasnie power takiego logo, ze sam ksztalt utarl sie w pamieci i kazdy go kojarzy. super zdjecia.
nie mam sie do czego przyczepic w zdjeciach, ktore krotko omowilem. poczytam co napisze ktos madrzejszy. a pozostale zdjecia mnie nie lechtaja, niestety.
Rafał Czarny
3.10.06, 13:07
3, 4 i 5 IMHO znakomite. Ale ustrzelił. :roll: :roll: :roll: Ta fota z autami i wózkiem inwalidzkiem chyba najlepsza. Pierwsza też fajna, szkoda że wk...wiona pani trzyma w ręce brzydką reklamówkę, a nie np. wiklinowy koszyk. Palaczka też git. Robin, żuli strzeliłeś znienacka, czy uprzedziłeś?
Ogólnie superowsko.
No 'piątka' mnie rozwaliła :D :D :D wydaje mi się, że w czerni i bieli miałoby jeszcze większy wyraz. Po za tym 3 i 1 są świetne.
3,4 super! szczegolnie 3 :D
Od trójki do przedostatniej (z nią włącznie) - po prostu genialnie wypatrzone i zinterpretowane. Korci i mnie, żeby na takie polowanie się wybrać, tylko nie bardzo mam kiedy, niestety.
Rafał Czarny odpoczywających kolesi strzeliłem bez przygotowania , zdradzę , że z samochodu.Ta opuszczajaca się ręka stojącego kolesia przed sekundą miała paluch w nosie , ale AF był za powolny - szkoda. Reszta też nie pozowane.
Robin - spoko, fotki dają radę :)
5. jest bezwzględnie THE BEST! :D Czyżbyś bawił się w paparazzi ? Tak z samochodu .. no wiesz ? :)
Oprócz niej podoba mi się jeszcze 3 (kompozycja) i 4. (uchwycenie momentu)
Rafał Czarny
3.10.06, 15:42
Rafał Czarny odpoczywających kolesi strzeliłem bez przygotowania , zdradzę , że z samochodu.Ta opuszczajaca się ręka stojącego kolesia przed sekundą miała paluch w nosie , ale AF był za powolny - szkoda. Reszta też nie pozowane.
Gdyby paluch tkwił w nosie, to dostałbyś nagrodę "Półlitera". :D
Witam
No nie mogę z 5-tki :mrgreen: :mrgreen: po przeczytaniu o tym, palcu w nosie popatrzyłem jeszcze raz - faktycznie coś tam kula sobię między palcami :mrgreen: rewelacja !
Troszkę mniej podchodzą ostatnie i 2-ka - ale ogólnie seria wypas!
pozdrwiam
Piotr Grześ
3.10.06, 17:48
Ale Ci się chłopie sesyjka trafiła - super. Gostkowie na 5 rewelacja. Podoba mi się bardzo 3 moment świetnie uchwycony. 4 - ciąłbym bardziej z prawej, wydaje mi się, że bez słupów byłoby lepiej, ale temat ekstra.
Najbardziej podobają mi się foty 4, 5. Ciekawe opisy bardzo rozweseliła mnie fotka numer 5 Ciekawy jestem jak by wyglądała ta fotka jak byś zdążył i ten kolo miałby palec w nosie naprawdę dostałbyś chyba nagrodę "Półlitera" Jak to napisał Rafał Czarny
Smerf Maruda
4.10.06, 20:11
Bardzo fajne fotki, szczególnie do gustu przypadła mi pozycja 2. Szkoda tylko tej bramki na pierwszym planie, ale i tak mi się podoba.
Bardzo ładne zdjęcia prawdę powiedziawszy lubię pogodne tematy a nie "takie sielskie" te mamy na codzień. Robisz piękne zdjęcia :D
Troszkę mniej podchodzą ostatnie i 2-ka - ale ogólnie seria wypas!
pozdrwiam
A MZ 2 jest rewelacyjnie wypatrzona
Ta opuszczajaca się ręka stojącego kolesia przed sekundą miała paluch w nosie , ale AF był za powolny - szkoda.
NIKONEM byś zdążył :mrgreen:
Kolesie super - jak Flip i Flap, albo gruby i chudszy. Szkoda że kolanko się nie zmieściło, ale skoro robiłeś z pędzącej Syrenki to i tak spox :mrgreen:
Zaciekawiło mnie zdjęcie nr 5. Samo życie. Wszyscy znamy takie obrazki, może dlatego bije z niego taka swojskość. Bardzo udane.
Pozdrawiam
Tadeusz Jankowski
6.10.06, 21:21
Wszystkie fotki sąciekawe, najbardziej ta z mordeczkami opraz z gościem na wózku goniącym życie.
Panowie menele sa tak przwdziwi, że można zdjęcie powiększyć, wyciąć te po z prawej i postawić przy wejściu do marketu- dałbym mu w łapę 47 groszy. A tego drugiego wyciąć i położyć na trawniku prze dworcem - poszedłbym w jego kierunku, aby pomóc mu się podnieść, bo szkoda nerek i kręgosłupa. Na tym gościu z prawej, stosunkowo młodym, już rysuje sie mordeczkowatość, czyli wiek nieokreślony, poza tym ma eleganckie buty i spojrzenie pełne ciekawości, nie stoczył się jeszcze głęboko.
Bardzo dobre. Tytuł też trafiony w dziesiątkę.
Pzdr, TJ
"zdjecie nr 5" przechodzi do historii fotografii.
wg mnie chlopaki sie nie staczaja, tylko w poniedzialkowy poranek czekaja na autobus bo jada do roboty. wspolnie pracuja. henio jak zawsze w niedziele 'dal czadziku'.
Tadeusz Jankowski
7.10.06, 10:51
dka,
Po dokladnej analizie fotki przychylam się do Twojej interpretacji. Na pewno czekają na kogoś, coś mają załatwić ważnego, świadczy o tym uwazność w spojrzeniu tego z prawej.
Pzdr, TJ
juz nie moge zedytowac postu, ale chcialem cos dopisac:
ze spojzenie jest uwazne ale i zaspane.
torba skarbow na ramieniu - tam maja wspolne gadzety. ciuchy robocze, kanapki (henio nie ma dzisiaj zarcia), narzedzia. nie ma tego duzo. ten po prawej (dajmy na to - daniel) z ta torba jest niezle zgrany i wcale nie trzyma jej przez przypadek. jest do niej przyzwyczajony.
henio na lajciku, (jeszcze tylko 5 minutek), wyrychtowany, czyste dzinsy, sweter/bluza, adidasy. ubrania zwykle kupuje na rynku/bazarze w niedziele. w tygodniu 'robi' i nie ma czasu chodzic po sklepach.
chlopaki maja swoje domy, dzieci, kobite. zyja.
Tadeusz Jankowski
7.10.06, 11:08
dka,
Bardzo mi się podoba Twoja rozszerzona interpretacja. Jak dalece zdjęcie może być źródłem inspiracji dla wyobraźni widza, i to tak bogatej, jak Twoja. Uznanie.
Pzdr, TJ
fajnie. ciesze sie, ze moglem sie powstrzymac z pisaniem "henio ma 2 pokoje z kuchnia i niebieskie sciany w kuchni". w to co napisalem wierze i dalbym dyche idac o zaklad, gdyby taki sie rozegral".
ze sie ma dzieci, kobite i ze 'sie robi' - takie cos widac w zmeczonych oczach.
"zdjecie nr 5" przechodzi do historii fotografii.
wg mnie chlopaki sie nie staczaja, tylko w poniedzialkowy poranek czekaja na autobus bo jada do roboty. wspolnie pracuja. henio jak zawsze w niedziele 'dal czadziku'.
Dobry jesteś , rzeczywiście chłpaki jadą do roboty na godzinkę 14 , czekają sobie na przystanku na autobus nr . 16 ( 5m obok jest przystanek) żeby było śmiesznie to ten jeden jegomościu pracuje u mnie w firmie. Dżizas jakich człowiek ma znajomych !!! Pstttt tego miałem nie zdradzać.
dka GRATULACJE !!!
Rafał Czarny
7.10.06, 14:04
Jeszcze raz obejrzałem fotę 5 i goście to nie są żule (a tak określiłem ich w moim wcześniejszym poście). Ubrania mają czyste, buty porządne, fryzury przyczesane (choć w sposób nieprzesadny). Widać po facjacie stojącego, że jest lubiejący, ale żulem nie jest. Za określenie ich żulami obu chłopaków przepraszam. Przekaż to Robin temu co robi w Twojej firme.
Fota pierwsza klasa (ale to już napisałem wyżej).
Witam
Faktycznie, widać, że wykwalifikowani pracownicy czekają na autobus - przedtem wszyscy pojechaliśmy po nich jak po zwykłych pijaczkach.
Do tego zdjęcia można ciągle powracać, i tak jak za pierwszym razem robi się luźniej na duszy ;)
Pzdr
serdeczne dzięki wszystkim za oceny !!!
Dobry jesteś , rzeczywiście chłpaki jadą do roboty na godzinkę 14 , czekają sobie na przystanku na autobus nr . 16 ( 5m obok jest przystanek) żeby było śmiesznie to ten jeden jegomościu pracuje u mnie w firmie. Dżizas jakich człowiek ma znajomych !!! Pstttt tego miałem nie zdradzać.
dka GRATULACJE !!!
:shock: nie-wie-rze!