Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Danzing

|gh|
29.09.06, 08:16
Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy i poczatkujacy na maksa bo kupilem 1sza w zyciu hybryde... zamieszcze pare ujec a wy ocencie ... jestem ciekaw waszych uwag??

Mam nadzieje zadomowic sie na tym Forum i czegos ciekawego od was sie nauczyc!

P o z d r a vv i a m

dka
29.09.06, 08:33
no to witansko, zycze dobrej zabawy:)
twoje zdjecie nr 1, przede wszystkim jest krzywe. ten ratusz zaraz upadnie i dopoki go nie wyprostujesz nie spojze na pozostala tresc zdjecia.

a foto 2, to b&w jest w nim cos. mysle, ze w gre wchodzi ciekawa perspektywa rownoleglych budynkow - krawedz dachow i wysoki budynek w tle. nie wiem jak inni, ale ja mam transmisje 3d. szkoda, ze u gory tak ciemne poplatalo sie z jasnym tworzac nieprzyjemny efekt. tymczasem pozdrawiam

excel
29.09.06, 08:40
Model aparatu: OLYMPUS SP-510 UZ

Gdansk, kolego GDANSK

excel

|gh|
29.09.06, 08:41
Thx za uwagi . Co do "krzywizny" he he to troszku sie nie zgodze bo to byla fota z dosc bliska , spod Ratusza i pod katem... wiec to tak sie wydaje ze krzywo ale w odniesieniu do Neptuna i reszty wydaje sie poziom zachowany wiec ... ale dzieki za uwagi . p o z d r a w i a m

Nie jeste jakims fanem niemiec i niemieckiego a Gdansk sie z tym kojazy i wydaje mi sie to oryginalne, kto wie ten wie ...

dka
29.09.06, 08:53
choc w gdansku nigdy nie bylem, zdaje sobie sprawe z tego, ze ten ratusz trzyma pion, jednak na zdjeciu, w mojej opinii widzialbym go albo mniej lecacego w prawo, albo przesunietego wogole w lewo, zeby zdjecie 'lepiej wazylo'. narazie strona prawa jest za ciezka.

a mi danzing bardziej skojazyl sie z sesja tancerki samby w kusej kiecce ;)

excel
29.09.06, 08:55
Nie jeste jakims fanem niemiec i niemieckiego a Gdansk sie z tym kojazy i wydaje mi sie to oryginalne, kto wie ten wie ...

oryginalne? A jak Ciebie nazwie Heinrichem, bede tez oryginalny?

excel

Tadeusz Jankowski
29.09.06, 08:56
gh
Jesli piszesz skąd jesteś, to pownieneś wiedzieć, ze nie ma w Polsce miejscowości o nazwie Danzing, ani o nazwie Danzig. Chyba, że mieszkasz w innym kraju w miejscowości Danzing, a do Gdańska wpadasz na sesje zdjęciowe.
Gdańsk nie Danzig.
Danzig nie Danzing.
Pzdr, TJ

WG
29.09.06, 10:14
Ohhh, ten Gdańsk. Kiedy tylko mam okazję to goszczę tam z nieukrywaną przyjemnością.
W reinkarnację nie wierzę, ale jeśli coś w tym jest to kiedyś chyba pracowałem w którymś
ze spichlerzy nad Motławą.

Co do zdjęć. To się zgodzę, że pierwsze jest pochylone. Z tym Ratuszem to zawsze ten
sam problem :).

Co do drugiego podoba mi się ... sam zrobiłem podobną fotę

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://epicom.pl/tmp/gdansk/043.JPG) :) (Fuji S5500)

Tak czy inaczej Gdańsk jest piękny ... strzelaj dalej i chwal się na forum.

Rafał Czarny
29.09.06, 13:32
Thx za uwagi . Co do "krzywizny" he he to troszku sie nie zgodze bo to byla fota z dosc bliska , spod Ratusza i pod katem... wiec to tak sie wydaje ze krzywo ale w odniesieniu do Neptuna i reszty wydaje sie poziom zachowany wiec ...

Krzywo jest i tyle. Nie szukaj odniesień do Neptuna tylko wyprostuj fotę. W takich fotach nie wszystkie linie muszą być prosto - to w zasadzie niemożliwe. Ale budynek na focie na pierwszy rzut oka ma stać jak panu młodemu na weselu.

Druga fota ma za mało kontrastu. Taka mdła wyszła. Ale kombinuj, kombinuj. Witamy na forum.

PS. Mnie Danzig kojarzy się ze znakomitym zespołem o tej nazwie. Liderem jest Glenn Danzig i stąd ta nazwa. Muza z samego dna piekieł. :razz:

PS. Nie widzę powodu, by się oburzać, że kolega wpisał Danzig zamiast Gdańsk. Zrobił przy tym literówkę, ale to już inna sprawa. Pewnie to miało być dowcipne.

Gdybyś pochodził z Katowic, to mógłbyś wpisać Stalinogród. I wtedy naprawdę byłbyś dowcipny. W latach 50 pisarz Gustaw Morcinek (ten od łyska z pokładu idy) wpadł na genialny pomysł i przeforsował go. Przez pewnien czas (bodaj pod koniec lat 40. ubiegłego wieku) Katowice oficjalnie nazywały się Stalinogród.

dka
29.09.06, 13:45
ja jeszcze w sprawie tego drugiego zdjecia (bw) - tez jest krzywo, moze to fajnie tak sie czubki schodza. i lepiej by bylo gdyby przyciecie na pierwszym planie nie szlo po oknach - tylko albo dalej, albo bez okien. albo po oknach ale z bardziej pionowymi pionami.

rafal blyskotliwy jak zawsze:)

|gh|
29.09.06, 15:20
Dziekuje za opinie, krytyke i rady oraz zachety. Napewno jak cos ciekawego "uchwyce" zamieszcze... ;)

|gh|
30.09.06, 11:00
Kolejna fotografia...

Peter1976
30.09.06, 11:20
Witam!!
Jak dla mnie jakoś te fotki tak dziwnie wyglądają,za duży kontrast albo coś innego tu nie gra!
Światełka tak ostro dają po oczach a reszta ciemna odbicia światełek w Motławie są super tylko trzeba by coś pokombinować żeby było jaśniej MZ.
W tym roku w lipcu byłem w Gdańsku no ale niestety tylko jeden dzień i nocnych fotek nie mam (piękne miasto)

Pozdrawiam!!

Smerf Maruda
30.09.06, 11:22
Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy i poczatkujacy na maksa bo kupilem 1sza w zyciu hybryde... zamieszcze pare ujec a wy ocencie ... jestem ciekaw waszych uwag??

Pstryk tu, pstryk tam i są fotki. Jak to dobrze, że żyjemy w czasach fotografii cyfrowej - produkcja gniotków nic nie kosztuje ;-)