PDA

Zobacz pełną wersję : Nadbużański Wieczór W HDR

Marylka
23.09.06, 17:31
Witam wszystkich.
Przedstawiam kilka fotek zrobionych w technice HDR. Nie są to może super jakości zdjęcia, ale zapraszam do obejrzenia i skomentowania. Zdjęcia zostały zrobione w Drażniewie nad Bugiem. Pozdrawiam :D

C+
23.09.06, 17:35
Bardzo malownicze mimo, że nie przepadam za HDRami.

Smerf Maruda
23.09.06, 17:44
Koszmarnie małe. Ale ładne.

Nie, nie są małe. I nadal są ładne :-)))

Niemniej, wolałbym zobaczyć te zdjęcia w oryginale, bez zabawy z HDR.

Tadeusz Jankowski
23.09.06, 17:55
Fotki sa owszem, owszem, szczególnie piątka, tylko troszkę przegiete.
Pzdr, TJ

RobertW3D
23.09.06, 18:26
Mi zdecydowanie najbardziej podoba się 5 (ciekawe jak by wyglądała w B&W z podciągniętym kontrastem ? :). Ale przyłaczam się do opinii TJ - są troche przegięte.

Marylka
23.09.06, 18:35
takie właśnie chciałam , zeby były przegięte :D .

Rafał Czarny
23.09.06, 18:40
Ładne, nauczyłem się lubić HDRowane foty. Na początku mnie irytowały, podchodziłem do nich jak pies do jeża. Napisz, czy to HDR z jednego rawa, czy naświetliłaś różne ekspozycje.

Tadeusz Jankowski
23.09.06, 18:41
marylka,
Napisz, jeśli możesz, kilka słów o tym, co chciałaś uzyskać obrabiając w ten sposób zdjęcia.
Pzdr, TJ

Marylka
23.09.06, 19:24
Zdjęcia zrobione w różnych ekspozycjach ( 3 jpg ) w seri. Dalej to już Photomatix i kombinowanie w tym programie. Dalej w PS selektywne dopasowanie kolorów, odszumianie i kadrowanie. Próbowałam z ORF ale coś mi nie wychodzi.

Marylka
23.09.06, 19:41
marylka,
Napisz, jeśli możesz, kilka słów o tym, co chciałaś uzyskać obrabiając w ten sposób zdjęcia.
Pzdr, TJ

Narazie traktuję to jako ciekawą zabawę, doświadczenie z fotografią tego typu. Obrabiając te zdjecia chciałam pokazać taką inność tych miejśc. Często tam jestem, a HDR pozwala mi wyszukać takich malowniczych klimatów, atmosfer, uczuć. Te zdjęcia pozwalają mi, poczuć się choć na chwile i oderwać się od codziennego zwykłego życia.

Smerf Maruda
23.09.06, 20:02
Często tam jestem, a HDR pozwala mi wyszukać takich malowniczych klimatów, atmosfer, uczuć. Te zdjęcia pozwalają mi, poczuć się choć na chwile i oderwać się od codziennego zwykłego życia.

Malowniczych? Oderwać się od codziennego życia?

To zdjęcia "postnuklearne", budzą grozę.

Co nie znaczy, że są złe - mi się podobają :-)

Tadeusz Jankowski
23.09.06, 20:19
Marylka.
Dziekuje za odpowiedź. To jest ważne, poznałem intencje autorki zdjęć. Całkowicie podzielam zdanie lgrabuna, co do Twoich zdjęć (5 - świetna, gasnące ognie nad horyzontem, zarośla wodne, odbicia i refleksy w tafli wodnej), gdyby ująć trochę z dołu... oraz wyrażam uznanie lgrabunowi za celne, malownicze, adekwatne do współczesnej epoki sformułowanie.
Pzdr, TJ

Marylka
23.09.06, 20:19
moim skromnym zdaniem, zdjęcie budzące groze wcale nie musi wyglądać tak jak te moję. To zależy od osobowości i charakteru oglądającego zdjęcie.

Tadeusz Jankowski
23.09.06, 20:24
Marylka,
lgrabun żartuje, a ja doceniam jego żart.
Pzdr, TJ

Marylka
23.09.06, 20:25
ale faktycznie można i tak zinterpretować '' postnuklearne budzące groze '' podoba mi się wypowiedż lgrabuna.

Marylka
23.09.06, 20:27
Marylka,
lgrabun żartuje, a ja doceniam jego żart.
Pzdr, TJ

OK :D nie ma sprawy '' lepiej żartować jak chorować ''

robin102
23.09.06, 21:56
Ładne "wędkarskie" foteczki - jak bym zobaczył w realu takie niebo to bym spierdzielał w podskokach do domu z połamaną wedką.

PioRo
24.09.06, 13:15
Bo grozę budzą nie zdjęcia, tylko chmury zwiastujące solidną nawałnicę :mrgreen: !
A zdjęcia mają swój klimat... podobają mi się...

voovoo2
24.09.06, 15:44
wg mnie sa sliczne.................bez zadnych podtekstów

Tadeusz Jankowski
24.09.06, 16:16
Marylka,
Bug, nadbużański.
Pzdr, TJ

Marylka
24.09.06, 17:36
faktycznie Nadbużański. przepraszam :D

voovoo2
24.09.06, 17:52
Mimo wszystko nadbużanski................chyba ze zmieniła sie ortografia,czeo jako bardzo wiekowy człowiek mogłem nie zauwazyc :D