PDA

Zobacz pełną wersję : Aga Grimmas

dka
22.09.06, 09:26
Rozwija mi sie miszyn impasybl na robifoty.com i mam kolejne zdjecie, ktore chcialbym wam dac na pagony w wiadomej intencji:

"Aga Grimmas"

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.robifoty.com/xxx/bluuu.jpg)

Tadeusz Jankowski
22.09.06, 09:44
Podoba mi sie ujęcie, gniewne spojrzenie, agresywność w kompozycji i w cięciu kadru.
Nie podoba mi sie zmiękczenie przesadne, komercyjne, ktore oslabilo także światełka.
Ogólnie wyczuwam styl, użytkowe podejście charakterystyczne dlaśrodowiska publikatorów, czyli mediów - sprawność warsztatowa i wykończenie zdjęcia pod gusta rynkowe. Niemniej widzę, że portret nie jest standardowy, tuzinkowy i nasladowczy, widac na nim prace fotografa, no i jego wrażliwość, czujność, rprzytomność, refleks. Bardzo mi się widzi.
Pzdr, TJ

dka
22.09.06, 10:06
serio widac nowoczesne pozowanie do gazet? takie luzakowe. nie jak kiedys w gazecie osoba dawala zdjecie z paszportu, troche boczkiem, troche tego, wysrodkowane. w tych gazetach terazniejszych sa takie 'przelotne strzaly'. niby wolna, a nie do wziecia..?

temu zdjeciu do takiego stylu nowomediowego brakuje czystosci, bo rozmywanie poszlo chyba bardziej w strone 'art' niz 'media'. do tego grymas i mlody, nieskalany doswiadczeniem zawodowym wiek dziewczyny. mam racje??

fajnie, ze np. podczas wywiadu z kimstam jest dziennikarz i fotograf. tamci sobie gadaja, a ten sobie rypie foty. wybiera wlasnie takie trendi i takie drukuje sie w gazecie. tylko, ze na takie zespolowe akcje trzeba miec troche szmalu. albo kurs niezarobkowego czasopisma. (???!)

Rafał Czarny
22.09.06, 10:17
Fota spox, ale za bardzo ją IMO zmiękczyłeś. Skąd bierzesz te panienki spryciarzu??? :roll:

dka
22.09.06, 10:24
skad biore? z kolejki:)
bo na www.robifoty.com mam anons. kliknij tam na buzi dziewczyny.

Tadeusz Jankowski
22.09.06, 10:31
Odnośnie rozmycia, to przychylam się do Twojej interpretacji, co do jego kierunku. Nie jest to praktykowane do mediów popularnych, wysokonakladowych, ale do jakichś specjalizowanych perodyków, kierowanych do tzw. wyrobionego odbiorcy.
Ogólnie fota mi się podoba bardzo. Jak napisałem w innym poście, lubię tego typu zatrzymane w kadrze sytuacje, poniewaz sa bardzo trudne do ustrzelenia, a to bardzo cenię i wyniki sa nieraz bardzo ekscytujące, nieoczekiwane.
Pzdr, TJ

Rafał Czarny
22.09.06, 10:31
skad biore? z kolejki:)
bo na www.robifoty.com mam anons. kliknij tam na buzi dziewczyny.

Dobre :D . A jak się dowiadują o Twojej stronie. Pocztą pantoflową, czy wieszasz ogłoszenia?

PS. Zwróć uwagę na fotę dziewczyny na pierwszej stronie robifoty. Włosy tak się ułożyły (lewa strona twarzy), że wygląda jakby pojedyncze włoski wyrastały jej z policzka. Stempelek i jazda...

dka
22.09.06, 10:33
a moze tak ma?? juz poszla a sie nie przyjzalem..

Dobre . A jak się dowiadują o Twojej stronie. Pocztą pantoflową, czy wieszasz ogłoszenia?

takie rzeczy sie po prostu wie! paczta go - zdziwiony.. nie wiem skad wiedza, ale sie buja. na stronke mam okolo 1000 wjazdow w miesiacu.
wisi pare wlepek na miescie, ale nie zwiazanych z miszyn impasybl. raczej przeginte abstrakcje, ale ludzie zapamietuja jakos i odwiedziaja. pokaze kiedys bo to ciekawa kolekcja.

Rafał Czarny
22.09.06, 10:44
Wrzuć fotę bez tego mydełka to porównamy jak lepiej.