PDA

Zobacz pełną wersję : rowerowo.pl

dka
21.09.06, 10:06
w tym watku planuje wrzucac fajniejsze zdjatka 'prosto z siodelka'. nie robie sobie galerii, tylko naprawde poddaje do oceny. bardzo prosze kazdego o wskazywanie co na nie a co na tak.
pozdropozdro.

btw: rower to piekna rzecz

1. "Wieczorny powrot" - kliknij na obrazku

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.robifoty.com/xxx/bike-sunset.jpg)

djus
21.09.06, 10:10
Bardzo mi się podoba ta fotka :) Fajny klimat :)

voovoo2
21.09.06, 10:10
Zaj....sta............. swietne ujęcie,ładny zachód no rowery.......uwielbiam turystyczną jazdę na tym wynalazku :mrgreen: Pozdrawiam

Tadeusz Jankowski
21.09.06, 10:13
Nastrojowe zdjecie, dwa w jednym - zachod i rekreacjonisci- rowerzysci, sylwetkowo ujęta kawalkada. Troche czuje niedosyt przez brak mozliwosci wiekszego powiekszenia, chcialbuym dokladnie zobaczyc to światełka na plecach cyklistow, odbicie nieba w wodzie i szczegoly przeciecia linii brzegowej z peletonem. Slonce pieknie ujete,umiesczone w dobrym punkcie z boku i swiecace dosc dyskretnie, jak na tego typu zdjecia. Udana fotka.
Pzdr, TJ

dka
21.09.06, 10:21
tadeusz, powiekszenie nic nie da, bo widac juz wszystko. kolesie i ich mustangi sa tylko plaskimi czarnymi ksztaltami. prozno u nich szukac wypuklosci.

przerzutki: w wiekszosci shimano acera;)

gofer111
21.09.06, 10:27
Ładne ujęcie. Tak jak napisał Tadeusz 2 w 1. Sylwetki rowerzystów wracający z wyprawy, na tle zachodu słońca. Pięknie zaczerwieniona tafla wody , odbijająca promienie zachodzącego słońca.
Niebo też piękne, te małe postrzępione chmurki, też nadają charakter zdjęcia. Bardzo miękko, się patrzy na to zdjęcie, sprawia wrażenie spokojnego, niczym, nie zestresowanego. Gratuluje dobrego momentu wychwycenia chwili. Przecież 1 min. później niebyło by tych rowerzystów, i zdjęcie wglądało by inaczej. Nie miało by takiego wygłosu. Można jeszcze dodać, że zdjęcie posiada elementy skalowania, małe figurki rowerzystów na tle jeziorka.
Pozdrawiam

RobertW3D
21.09.06, 10:31
Ujęcie super - nic tylko umieścić na pocztówce lub w kalendarzu dla rowerzystów :-)) Bardzo mi się podoba ... zresztą sam lubię robić takie ujęcia :-)

Rafał Czarny
21.09.06, 11:40
Fajna fota. Co na nie? Kolesiom ktoś poobcinał brzeszczotem dolną część kółek. Gdybyś kucnął do zdjęcia to wyszłyby całe koła. A tak ich część zniknęła w niedoświetlonej plaży.

dka
21.09.06, 15:11
Dzieki za dotychczasowe wskazowki. Kolejna z siodelka:

2. "Tak sie robi. Foty. Com" - kliknij na obrazku

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.robifoty.com/xxx/taksierobi.jpg)

RobertW3D
21.09.06, 15:15
Generalnie spoko, ale ta rączka od roweru trochę psuje kadr ... ale rozumiem, że było by ją trudno usunąć z kadru podczas jazdy :twisted:

gofer111
21.09.06, 15:15
2.
Gratuluje zręczności manualnych, kurczę jednoczesna jazda i robienie fotek. Zdjęcie nawet fajne, kolorki ładne żywe. Tylko ta kierownica troszkę przeszkadza.
Pozdrawiam

dka
21.09.06, 15:17
mam drugie podobne foto bez kierownicy, ale wydawalo mi sie, ze doda 'smaka'.. hm..

robin102
21.09.06, 16:33
NR 1 to prawdziwy NUMER JEDEN !! świetna fotka.

Rafał Czarny
21.09.06, 16:54
Kierowniczka OK. Zdjęcie też, dobrze że się nie wy...

Smerf Maruda
21.09.06, 19:56
w tym watku planuje wrzucac fajniejsze zdjatka 'prosto z siodelka'. nie robie sobie galerii, tylko naprawde poddaje do oceny. bardzo prosze kazdego o wskazywanie co na nie a co na tak.

Też jeżdżę i cykam. Czasem to fajne, czasem nie. Ale tym razem zdjęcie bardzo udane :-)))

Napis w PD dałeś po to, żeby Ci nikt nie ukradł fotki, czy żeby ją spaprać? ;-)

Smerf Maruda
21.09.06, 19:58
mam drugie podobne foto bez kierownicy, ale wydawalo mi sie, ze doda 'smaka'.. hm..

A tutaj to sam cień przecież robi zdjęcie, rączka niepotrzebna. Niemniej, interesujące, co najmniej.

kisi
22.09.06, 09:08
dka E1 jest co prawda pancerna (obiektyw juz nie) lecz nie przekonasz mnie ze w razie kraksy przezylby upadek :)
Ja bym sie bał....

dka
22.09.06, 09:15
po asfalcie, na szosie bez aut to sobie mozna leciec z aparatem na szyji jak nie ma bujania.
jednak nie powiem, nauczke raz mialem, jak z aparatem tak umocowanym dawalem czadu pod dosc stroma gorke. widzialem tylko jak mi dyndal (ten aparat) na wszystkie strony, juz chcialem sie zatrzymac kiedy jakas sila..

upadajac zwinalam obiema rekoma moja olenke i przytulilem do siebie. rypnalem na plery az zadudnilo, jednak sprzet uratowalem..

chlopoki! nie jezdzta na rowerach z aparatami na szyji!!!

nib
23.09.06, 10:01
naprawde super pomysly, czekam na kolejne jak najszybciej :!: :!: :!:

Jeronimo
23.09.06, 11:44
super klimaty rowerowe!

1.
super! bardzo dobra kompozycja, nawet droga idzie ku gorze... miodzio!

2.
no co tu gadac genialne, gratuluje zrecznosci, fajnie ze raczka wkradla sie w kadr... nadaje w ten sposob autentycznosci zdjeciu :-)