PDA

Zobacz pełną wersję : Moje prace bardziej i mniej udane:-)

Peter1976
12.09.06, 14:20
Witam !!
Wszystkich użytkowników.Pozwolę sobie w tym temacie umieszczać swoje prace.

Dopiero poznaję możliwości swojego Olka więc,proszę o wyrozumiałość ;-)
Postaram się zamieszczać coraz lepsze zdjęcia,aby przeglądający ten temat z przyjemnością oglądali fotki.
W raz z upływem czasu i poznaniem swojego aparatu mam nadzieję,mile zaskakiwać odwiedzających ten temat,udanymi pracami.

Ale jak to mówią: "pożyjemy,zobaczymy"

Pozdrawiam!!

gofer111
15.09.06, 08:32
Witam,
Najlepsze 3, reszta zdjęć trochę niedoświetlone. Ostatnie z tym miestem w tle mogłeś bardziej naświetlić. Ale, jeśli dopiero poznajesz swój sprzęt i to są pierwsze twoje zdjęcia z tego modelu. Więć pracuj nad aparatem. Życzę wielu udanych zdjęć.
Pozdrawiam

Peter1976
15.09.06, 09:04
Witam!!
Widzisz tu właśnie dziwnie to wygląda??? Mam w domu Lcd monitor i na nim te foty wyglądają dużo jaśniej,nie mówię,że zdjęcia nie są za ciemne,trochę są:-) ale na domowym monitorku znacznie lepsze w odbiorze!! Następne zrobie jasne:-) zapraszam do obserwowania tematu!!
Pozdrawiam!!

gofer111
15.09.06, 09:09
Ok.To są właśnie monitorki LCD zbyt rozjaśniają obraz. Jak chodziłem jeszcze do Liceum, mieliśmy w sali komputerowej nowe monitorki LCD Belinea były o kant wiadomo czego rozbić, nawet po ściemnieniu były zbyt jasne i te kolorki. A to tak na marginesie.
Pozdrawiam

kuba_psk
16.09.06, 13:29
Listki bardzo mi sie podobaja. Widac przemyslane zdjecie, glowna role odgrywa swiatlo ktoro wspaniale uklada sie na lisciach, tworzac przerozne cienie i ukazujac kolory lisci juz jesienne. Wielki plus za to zdjecie.

Drugie natomiast takze ma cos w sobie, lecz nie podoba mi sie tak bardzo jak listki.

gofer111
16.09.06, 14:43
Zdjęcie z tymi drutami w tle, nawet nawet, ale trochę słońce przejarane. Listki Ok.
Pozdrawiam

Smerf Maruda
17.09.06, 20:33
Zdjęcie z tymi drutami w tle, nawet nawet, ale trochę słońce przejarane. Listki Ok.

Podoba mi się ten komentarz. "Słońce przejarane". Dobre, naprawdę dobre :-)

Peter1976
18.09.06, 12:38
Wczoraj byłem uziemiony w domu z powodu choroby:-/ Więc moja ładniejsza połowa musiała pogodzić się z obecnością obiektywu:-) Co zresztą zaowocowało całkiem dobrymi fotkami(to oczywiście moje zdanie).

robin102
18.09.06, 19:15
Pierwszy portrecik mi się podoba mimo , że bez koloru.

kisi
19.09.06, 08:27
Mnie sie podoba zarowno i czarno-biale jak i kolorowe. Oba maja swoj urok. W przypadku kolorowego delikatne kolorki podkreslaja cieplo tej osoby. Zas cz-b jest takie sklaniajace do refleksji, zadumy, pokazuje zupelnie inna osobe anizeli kolorowe. Oba mi sie podobaja. Fajna poza modelki, zwykla, normalna, a jednak...

Peter1976
19.09.06, 09:06
Wielkie dzięki za dobre słowo!! Panowie:-) Jak będzie trochę wolnego czasu i zwolni "wyścig szczurów" to pstryknę coś i zamieszczę,oczywiście jeżeli modelka wyrazi zgodę;-)

Rafał Czarny
22.09.06, 18:23
Fajny portret pani. Troszkę paluszków szkoda... Ale podciągnij kontrast - ostatnio koledzy mnie właśnie o to opie....lali. :D Jeśli mogę ci coś doradzić to pobaw się poziomami - biel doprowadź do granicy przepalenie (ale nie przepalaj za bardzo) i wejdź w czerń mocno (nawet kosztem szczegółów w cieniach). Ludzie tak lubią, więc trzeba się z tym liczyć. ;)

Pozwoliłem sobie na przeróbkę Twojej foty. Jeśli Cię to wkurza to napisz na priv to wywalę.

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.marekhlasko.republika.pl/Foto/sad_t_p9170890_filtered_wb_488.jpg)

Peter1976
23.09.06, 08:59
Witaj!!
Absolutnie nie wywalaj fotki,ten temat jest utworzony pod kątem edukacji,ponieważ jestem początkującym amatorem,mile widziana jest każda rada i krytyka:-)zdjęcia są miłą okrasą dla tematu tak,aby czytających nie rozkładały psychicznie pytania typu :jak?? co?? dlaczego??? :-)
Jak na razie opanowałem w zakresie podstawowym swój sprzęt i staram się pokazać to co widzę,jak najlepiej:-)
Zapraszam do odwiedzania tematu!!Będą pojawiać się tu czasem jakieś gniotki;-)

Pozdrawiam!!

Peter1976
25.09.06, 12:47
Witam!!
Od pewnego czasu chcę zrealizować pewien pomysł.Na pewno był wałkowany wiele razy przy okazji każdej jesieni,ale ja spróbowałem ugryźć temet po raz pierwszy:-)
A za tem prezentuje fotki i czekam na opinie.Mile widziane także wskazówki a może przykłady dotyczące realizacji takiego tematu.

Pozdrawiam!!

P.S. Reszta odpłynęła zanim je uwieczniłem :oops: :?

voovoo2
25.09.06, 13:58
Nie będe odkrywczy...........portret jest najlepszy z tym ze mnie podoba sie ten drugi.......tzn kolorowy

Jeronimo
26.09.06, 11:10
Na prosbe autora wywalilem pare postow....

Jeronimo
26.09.06, 11:23
listek3.jpg
bardzo mi sie podoba ;-)

Peter1976
30.09.06, 11:49
Witam!!
Ostatnio nie ma czasu na foto :cry: z tąd też tylko takie eksperymenty
Pozdrawiam!!

Peter1976
2.10.06, 15:28
Witam!!

Widzę,że eksperymenty do gustu nie przypadły :cry:
No to może teraz taka mała sesyjka,z ulubionych mych bieszczadzkich szlaków,gdzie gościłem w ubiegłą niedzielę :mrgreen:

Zapraszam!!

dka
2.10.06, 16:03
w lesie niebezpiecznie jest robic zdjecia bo moze cie przyatakowac:
1. niedzwiedz
2. dzik
3. borsuk
4. grzybiarka
5. niekorzystne swiatlo

pierwsze 4 pomine, a opisze swiatlo: jak dobrze widac na ostatnim twoim zdjeciu swiatlo przechodzi przez galezie, liscie, czesc jest zatrzymywana, rzucane sa cienie i ogolnie zdjecie jest poszatkowane. fotografowany obiekt ma na sobie i ciemne, czarne cienie jak i biale przepalenia. robic w lesie foto to nielada wyzwanie.

Peter1976
2.10.06, 16:19
:mrgreen: podoba mi się ta odpowiedź ;) w lesie tylko dwa jutro zamieszcze jeszcze inne z widoczkami na góry bo dziś już limit niestety:-)

Pozdrawiam!!

luc4s
2.10.06, 19:33
Podoba mi sie ta fota oscylogram. :!:

01
2.10.06, 23:30
Oglądnąłem cały post. Pióro i Oscylogram całkiem ciekawe. Masz coś więcej w tym klimacie?

Peter1976
3.10.06, 11:09
Oglądnąłem cały post. Pióro i Oscylogram całkiem ciekawe. Masz coś więcej w tym klimacie?

Witam!!
Postaram się niebawem coś sworzyć i zamieścić ;)
Narazie Bieszczady cz. II

ZAPRASZAM !!

Peter1976
24.10.06, 16:58
Jesienne dla odświeżenia tematu ;)

zibi1303
24.10.06, 18:22
Jesienne dla odświeżenia tematu ;)
hmm, nie wiem, czegoś mi tu brakuje. Czegoś na kształt motywu przedniego....

sławekb
24.10.06, 18:42
Nie jestem zwolennikiem "podkręcania" fotek ale w tym przypadku zmniejszyłbym ilość koloru niebieskiego a dodał zieleni.

zibi1303
24.10.06, 18:57
Chyba masz rację, trochę brakuje nasycenia kolorów tutaj