Zobacz pełną wersję : Cyganie
Bardzo prosze o ocene fotek,bez zadnej taryfy ulgowej.To moj debiut :D
btw. juz w innym watku zauwazylem.. dlaczego nie dodajesz zdjec w jednym poscie? jesli to tak specjalnie to luzik ;)
Na koniec przepraszam jesli moj sposó zamieszczenia fotek jest inny niz obowiązujacy.Niestety jestem komputerowym analfabetą :cry:
ładnie się zapowiada, masz może coś z dalszej odległości? większa ilośc ludzi ?
Ta dziewczyna zauwazyła ze robie fotki
Nie mam no wiesz co, poprostu ech ......... napewno ?
moze jeszcze jedna......skoro nie widzę gwałtownych protestów :mrgreen:
nie mam zadnego szerokiego planu...ot tak sobie strzelałem fotki.....to była proba nowego obiektywu.....a fotograf ze mnie niedzielno-urlopowy
nie mam zadnego szerokiego planu...ot tak sobie strzelałem fotki.....to była proba nowego obiektywu.....a fotograf ze mnie niedzielno-urlopowy fotograf z Ciebie taki jak większość z nas, szkda że nie ma szerokich kadrów :(.
P.S. czym focisz ?
E-1 plus 14-45 i od paru dni 40-150
a teraz obiecany akompaniament.....moze sie uda wysłac :oops:
Wszystkie fotki robione E-1 i ZD 40-150,surowe,prosto z aparau...trochę przyciete.Warunki do robienia zdjęc fatalne,Cie i swiatło z tyłu,najczesciej słonce za chmurami i moze to mnie uratowało.Brak szerokich kadrów bo moim celem nie był reportarz
POwiem Ci jedno, nie chce aby ktoś Cię opier***ił za to pisanie posta za postem, jeżeli masz napisac dwa posty za sobą to weź wyedytyj poprzedniego posta i poprostu dopis co chcesz. "Zmień" przycisk jest po prawiej stronie posta.
EDIT:
zdjecia całkeim niezłe(szkoda tylko że nie ma szerokich kadrów) ale za to bardzo fajna tematyka, aczkolwiek musisz poczekać na komentarze :), ale pamiętaj nie poddawaj się tylko wrzucaj nastepne. Najlepiej wrzuć kilka na raz i zrób trochę przerwy(tak z dzień) poczekaj na komentarze. Tylko nie przesadzaj z ilością na jeden raz tak max z 5 zdjęć :)
Serdeczne dzieki za dobre rady mam nadzieję,że będę umiał z nich skorzystac.Postaram się :oops:
Rafał Czarny
11.09.06, 21:20
Obiecujący debiut. Szkoda, że ograniczyłeś się do artystów na estradzie. Prawdopodobnie ciekawi też byli widzowie - cyganie.
Mam wrażenie, że fotkom brakuje ostrości. Chyba nie wyostrzyłeś po zmniejszeniu na kompie.
Serdecznie dziękuje!Nie wyostrzałem po zmniejszeniu.....moze to błąd??Prosze o sugestie w tej sprawie.Widzów na wystepie było tyle co kot zapłakał...a szkoda bo ten amatorski zespół był naprawde OK.Oglądało go moze ze 30 osób i to bardzo rozproszonych wiec za zadne skarby nie udałoby sie tego pokazac na foto jako publiczność
Rafał Czarny
11.09.06, 21:35
Nie wyostrzałem po zmniejszeniu.....moze to błąd??
Tak, to błąd. Foty przy zmniejszaniu tracą ostrość, więc trza je poprawić w jakimś programie. Ja to robię w Photoshopie CS. Już po wszystkich obróbkach klikam Filtr->Wyostrzenie->Wyostrzenie.
OK....to dla mnie cenna rada :D
Jeden z widzów,który występem nie interesował się prawie wcale mimo,ze na scenie była mama