Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kościół noca - Samsung Pro 815

rafrog
5.09.06, 23:47
Hej !

Jedna fotka z Samsunga Pro 815 do oceny.

Pozdrawiam i czekam na uwagi.

robin102
6.09.06, 10:14
bajerancko ten wiatr chmurki przesuwa

maryo
6.09.06, 10:26
Za małe , nic nie widac. Nadaje sie na znaczki pocztowe.

rafrog
6.09.06, 15:11
spróbuj kliknać na zdjęciu może sie powiększy. to całkiem latwe :)

nib
6.09.06, 18:31
no faktycznie efekt chmur super

Rafał Czarny
6.09.06, 21:25
Szkoda, że tak dużo krzaczorów, a tak mało kościoła. Ale niebo fajowskie. Jaki był czas?

maryo
7.09.06, 21:15
spróbuj kliknać na zdjęciu może sie powiększy. to całkiem latwe :)
no właśnie po kliknięciu też za małe zeby zabrac sie do oceny zdjęcia. moge jedynie powiedzieć za nadaje sie na znaczek pocztowy.

qwerty
8.09.06, 07:11
ciekawa fotka :) ale zaskoczył mnie efekt "ostrosci" lisci na drzewach podczas gdy wiatr musiał byc niezły o czym swiadczą chmurki (czas 15 sek wymagałby bezwietrznej pogody aby taką ostrosc miec) no chyba ze to efekt małej wielkosci zdjęcia ;)

v3
8.09.06, 12:31
Hmm no fakt niebo wymiata światło też ale kadr to mi tak srednio podchodzi ;/
Wolał bym tak bardziej w lewo i troche w dół :razz:

sławekb
8.09.06, 14:20
Ja tu nie widzę wiatru a promienie światła bardziej. Zdjęcie bardzo mi się podoba, tylko ta druga wieżyczka taka troche krzywa.

qwerty
8.09.06, 17:52
promienie swiatła? a myslalem ze to wiatr tak szybko gna chmurki na niebie... no ale ok, chyba sie pomyliłem :)

rafrog
9.09.06, 23:24
efekt tych chmur rzeczywiscie spowodowany byl wiatrem. dlaczego liście wyszly ostre? nie wiem. jakos tak wyszly :)

parametry:
- F/2,2
- czas 15 s
- ISO 50

tak ogólnie Samsung Pro 815 to baaardzo dziwny aparat :)

excel
9.09.06, 23:55
Ja tu nie widzę wiatru a promienie światła bardziej. Zdjęcie bardzo mi się podoba, tylko ta druga wieżyczka taka troche krzywa.

Slawku, druga wiezyczka nie jest krzywa, to zludzenie optyczne spowodowane cieniem. Przyjrzyj sie uwaznie, a na pewno znajdziesz.
Na ile sie znam na "medycynie", to tak piekny efekt nieba uzyska tylko rozszalaly wiatr, a swiatlo dopomaga w wyeksponowaniu wszedobylskim ludzkim oczom.

Bardzo ladne miejsce, w subtelny sposob przekazane. " Krzaczory",jak to Rafal powiedzial ,mogly by sie odrobine skurczyc, no ale wszystkiego nie mozna miec.

pozdrawiam,
excel