Zobacz pełną wersję : Plaża w różnych odcieniach
Pierwsze wakacje z E-500 double kit - zdjęcia "wywoływane" z RAW-a.
Wszelkie opinie mile widziane...
niby banalny temat , ale jak na pierwsze fotki olkiem to całkiem udane . Na którymś tam jakby było poruszenie , ale wszystko akceptowalne jak dla mnie , ciepłe , miłe zdjęcia
Smerf Maruda
28.08.06, 22:04
Pierwsze wakacje z E-500 double kit - zdjęcia "wywoływane" z RAW-a.
Wszelkie opinie mile widziane...
Zdjęcia jak na pierwszy raz bardzo w porządku, ale znowu mam wrażenie, że żadne nie jest ostre. Drugie -- to z mewami -- ewidentnie robione z ręki i jest poruszone. Do takich zdjęć albo zwiększami czułość, albo stosujemy statyw. Albo nie robimy zdjęcia, siadamy tylko i patrzymy (tak czasem jest najlepiej).
robin102 , lgrabun - dziękuję za opinie i uwagi.
Te zdjęcia rzeczywiście zrobione były z ręki, a nr 2 pokazałem bardziej ze względu na tonację... Rada z patrzeniem jest bardzo dobra, ale jak aparat nowy, to kusi.
Dodam jeszcze kilka do tego tematu...
Jestem pod wrazeniem. Jesli chodzi o kolorystyke i kadry, to sa naprawde zacne fotki.
Mam pytanie, na jakich ustawieniach robiles to zdjecie: P8100024.JPG?
7 świetna , 8 - piękna ( gdzie to było robione ??)
Smerf Maruda
29.08.06, 20:32
7 i 8 bardzo ładne.
Na 9 balans bieli poszedł się kochać. :-)
Jestem pod wrazeniem. Jesli chodzi o kolorystyke i kadry, to sa naprawde zacne fotki.
Obiektyw 40-150, 40 mm, f/5.6, 1/250, ISO 200, korekta -0.3 eV
7 świetna , 8 - piękna ( gdzie to było robione ??)
Malutka wioska Wicie pomiędzy Darłowem, a Jarosławcem.
Mam RAW-a, to może uda mi się coś zmienić.
Dzięki za opinie...
Obiektyw 40-150, 40 mm, f/5.6, 1/250, ISO 200, korekta -0.3 eV
Wielkie dzieki. Bedac nad morzem probowalem sfotografowac taki ladny widoczek, ale skonczylo sie na tym, ze musialem w shopie zdjecie ratowac. Nie wiem co napapralem, ale efekt byl okropny :)
Mam RAW-a, to może uda mi się coś zmienić.
Na pewno Ci sie uda cos zmienic, tylko nie wiem czy jest sens. Chodzi mi o to, ze ten wszechobecny blekit tworzy tu calkiem ciekawy efekt i naprawde fajnie to wyglada.