Zobacz pełną wersję : Zofinin
Smerf Maruda
23.08.06, 22:06
Parę zdjęć z jedniodniowego pobytu w Zofinienie, wiosce koło Tłuszcza:
http://grabun.com/zdjecia/2006/08/zofinin/
Piotr Grześ
23.08.06, 22:13
Piąteczka wielkiej śliczności!
Smerf Maruda
23.08.06, 22:15
Piąteczka wielkiej śliczności!
Podziękować. Zrobiłem sobie kilka wersji kolorystycznych. Ta wydawała mi się najlepsza.
lgrabun,
HDR powoduje u mnie dziwne skojarzenia. Kiedys, a moze i jeszcze wciaz, conajmniej raz w roku organizowano odpust. Placyki przykoscielne okrazone zostaly kramami, budkami i kobietami siedzacymi na koszyku z wikliny. Sprzedawano tam wszystko, co bylo slodkie, kolorowe i tanie. Byly tez obrazy okolicznych "malarzy", takich bardzo ludowych. Na tych obrazach dominowaly kolory nadwyraz podobne do tych, ktore osiagasz za pomoca HDR.
Slodycz, przesadna slodycz, az sie niedobrze robi.
Pozdrawiam,
excel
Smerf Maruda
23.08.06, 22:18
Slodycz, przesadna slodycz, az sie niedobrze robi.
Miseczkę? Koszulinę popaćkasz...
poki co ja jestem przeciwnikiem pickow w hdr technology. te aureole (czasem aureolki) wygladaja jak niedokladne gumowanie warstw w fotoszopie. i cale zdjecie na tym traci.
Smerf Maruda
26.08.06, 20:49
Dziękuję za odpowiedzi.
Co do obróbki -- na tym polu daleko mi do doskonałości. Z czasem, tuszę, się to poprawi.
Aureolki faktycznie drażniące -- bardziej jednak one wynikają ze stosowania USM niż z techniki HDR (która jest zastosowana tylko na dwóch ostatnich zdjęciach).