Zobacz pełną wersję : Mam problem z kurzem - Olympus C-740UZ
Witam!!
Na wyświetlaczu w wizjerze pojawił mi się kurz. Nie wiem co zrobić, na razie są to małe drobinki a aparat mam tydzień.
Czy to jest normalne, czy można to jakoś usunąć?
Właściwie dziwi mnie fakt, że wizjer jest zabezpieczony gumą a mimo to taka sytuacja!
Czy może wizjer jest nieszczelny a powinien i w tym przypadku powinienem reklamować? Czekam na opinie, dzięki!! :D
Chyba niestety normalne. Ja mam to samo, samemu nie da się wyczyścić, przy oddawaniu do serwisu poprosiłem o wyczyszczenie i niewiele zrobili, zminiło się tylko położenie paprochów.
Dzieki. A juz sie martwilem :P
Wiecie, zadumalem sie pewnego czasu nad tym do czego sluzy guma przy wizjerze, okazuje sie ze chyba dla ozdoby, albo aby dla oka milo bylo :)
Szkoda, ze nie przewidzieli tego, ze jest cos takiego jak kurz. Minus dla olympusa. Nie oznacza to jednak, ze olympus nie jest Super aparacikiem, bo jest :lol:
Dokładnie po 2 godzinach od kupna pojawiły sie w moim wizjerze paprochy. Bylem lekko rozczarowany. Po 2 miesiącach się przyzwyczaiłem. A guma przy wizjerze jest po to by zbierała zabrudzenia i włoski z odzieży podczas noszenia aparatu a nastepnie caly tem brud wpada w okular i dalej. Najgorszym posunieciem było dmuchniecie gruszką w zabrudzony okular... nie polecam lepiej sprobowac wciagac zabrudzenia.
Polecam ten link. Podane sa tutaj rozwiazania roznych problemow zwiazanych z aparatami i fotografowaniem generalnie. Zostala takze podana porada "jak usunac paprochy z wizjera aparatu?'.
http://dominik.4me.pl/olympus002.html
pzdrawiam