PDA

Zobacz pełną wersję : E-500 DK i zakrywka wizjera..

tomekskura
20.08.06, 10:03
Mam pytanko do tych forumowiczów którzy kupowali E-500 DK. W opisie ze sklepu który mnie najbardziej interesuje jest informacja:

Zawartość opakowania Korpus aparatu E-500, Kabel USB, Kabel wideo, Zestaw baterii litowo jonowej (BLM-1) wraz z ładowarką baterii litowo jonowej (BCM-2) lub uchwyt na baterie CR123A (LHD-1), pasek do noszenia aparatu, płyta CD-ROM z oprogramowaniem Olympus Master, instrukcje obsługi, karta gwarancyjna.

Ale w wiekszosci innych sklepów oprócz tego co powyżej, jest jeszcze zakrywka wizjera. Chciałbym więc uprzejmie zapytnąć czy w zestawach jakie kupowaliście były zakrywki wizjera i osłony do poszczególnych obiektywów? Czy te zestawy DK mogą być w różnych konfiguracjach? :mrgreen:

robin102
20.08.06, 10:08
W moim zestawie (E300)była zakrywka wizjera, przydatna jak fotografujesz np.na statywie. To tak malutka zaślepka z plastiku. Mój zestaw pochodzi z USA , jak w sprzedawanych w Polsce ???

Piotr Grześ
20.08.06, 11:05
Kupowałem E-300 w Polsce - zaślepka była w komplecie.

Dempsey
20.08.06, 12:45
Ja kupowałem E-500 DK z Agito i mam zatyczkę przed sobą na biurku - przydatne szczególnie do zdjęć z długimi czasami naświetlania by jakieś zabłąkane światło nie dostawało się do puszki.
P.S. Symbol tego ustrojstwa to chyba EP-4 ;-) (tak przynajmniej jest coś wytłoczone na zatyczce)

lopez
20.08.06, 20:31
e500 DK dostałem jakieś 1,5 tygodnia temu... kupiony w Polsce...
- jest zakrywka wizjera (nie wiem czy przydatna.. jeszcze jej nawet nie odpakowałem :P )
- są wszyskie zatyczki na obiektywy (z obu stron) i zatyczka na body
- są osłony przeciwsłoneczne (?) na oba obiektywy...

Wszystko w oryginalnym dużym pudełku e500 DK... jeśli sprzedają orygnalny zestaw a nie składak, to wszysko musi być...

pzdr :D

Rafał Czarny
20.08.06, 21:43
Już dawno zgubiłem tę zaślepkę. Szkoda, że Olek nie oderżnął pomysłu od Canona - w moim analogu Canon 50 zaślepka jest integralną częścia paska. I nie sposób posiać. Proste, a Olek na to nie wpadł.

Zgubiłem też zaślepkę na sanki lampy. Ma ktoś pomysł, gdzie to można kupić>???

mroqu
20.08.06, 22:27
ma tez dual kita i mialem wszystkie zaslepki i obudowy przeciw sloneczne, wiec na pewno tez i w tym zestawie bedzie...

a tak a propos tej zaslepki na wizjer, czy ona faktycznie cos zmienia jesli fotografuje sie przy dlugich czasach i w nocy?

dzieki za info
pozdrawiam wszystkich aktywnych klubowiczow