PDA

Zobacz pełną wersję : grip do e300

Davnes
15.08.06, 20:12
witam zastanawiam sie jak wygląda i jak sie go uzywa do e300 (grip)
wygodny jest?
z jakich materiałów jest zrobiony, czy posiada tez taka gumę jak na aparacie na rekojeści?
czy dobrze przylega po zamontowaniu do aparatu ?
czy jest solidny?
jak to wyglada z aparatem, ma ktos fotke?

KaarooL
16.08.06, 07:50
nie widziałem tego cuda na żywo, ale na pewno jest to idealna zabawka do portretów. zaletą gripa do E-300 jest zasilanie jednym lub dwoma ogniwami BLM-1. w gripie do E-1 polecieli na sępa i trzeba inwestować w innego rodzaju ogniwo i ładowarkę a to już nie jest zabawne. w sumie dobili tym do standardu stosowanego w dużych i drogich aparatach.

Jack
16.08.06, 16:40
Trzyma się w ręku całkiem przyzwoicie. Sam uchwyt jest stosunkowo solidny.
Jack

Wiejo
16.08.06, 18:23
od momentu zakupu jak tylko dokręciłem tak juz pozostał, odkręcam tylko wtedy kiedy wyczerpie sie akumulator który wkładam do aparatu i jeszcze wycisne ok. 30 fotek z lampą. Osobiście polecam zapewnia naprawdę duży komfort przy robieniu fotek, a jak się włozy dwa akumulatory to jest zapas energi na ok. 800 fotek tak, że w wedrówkach daleko od ludzi jest wręcz niezastąpiony. Pozdrawiam :D

Davnes
19.08.06, 01:22
ile kosztuje nowy?
czy gdzies mozna taki dostac uzywany i za jaka cene warto kupic uzywe?
czy aby wymienic w nim baterie to tzreba go zdemontowac?
czy posiada gwint na statyw?

Lakuta
22.08.06, 22:27
moge Ci sprzedać bo nie używam.
Baterie wkłada się od tyłu po otwarciu klapki i oczywiście na dole znajduje sie gwint na statyw.
fajna zabawka i pozwala zapomniec o ładowaniu akumulatorów

Davnes
23.08.06, 10:18
do gripa wchodza 2 baterie , jedna nalezy przełozyć z kieszni w aparacie a druga dokupic jakis zamiennik i bedzie git

Jeronimo
23.08.06, 12:16
Panowie prosze prywaty na publicznym forum nie odwalac! pozniej usune te wypowiedzi...

pozdro

szpila9
23.08.06, 13:01
Proszę powiedzcie, jeśli kupuję grip w cenie ok 350 PLN to dodatkowo muszę zainwestować w dwie bateryjki, czy są one w komplecie z Grip`em? - choć to chyba mało prawdopodobne ;)

Pozdr!

krishu
1.09.06, 11:17
Witam
Gripek miałem fajna i przydatna sprawa. Kupujesz sam grip bez baterii czy akku.
Musisz dokupic sobie jeden. W końcu drugi posiadasz z aparatu. Można zapodac zaminnik za jakieś 40 zł ( u mnie się sprawdził był nie zancznie gorszy od oryginału co wynikało z pojemności) Nie miałem żadnych problemów z zamiennikiem (zaliczyłem jakieś 10 ładowań). Zresztą zawsze warto mieć dwie baterie.

Jazzman
2.04.10, 12:00
Odgrzewam starego kotleta, znalazłem dzięki google ;)
Potrzebuję, poszukuję Grip do Olympus E-300, używany, zamiennik co kolwiek.
jestem nowy na tym forum a przygodę z fotografią właśnie zaczynam, prosze o wyrozumiałość.:canonbe2::nikonbe:

rumpel
2.04.10, 12:07
Odgrzewam starego kotleta, znalazłem dzięki google ;)
Potrzebuję, poszukuję Grip do Olympus E-300, używany, zamiennik co kolwiek.
jestem nowy na tym forum a przygodę z fotografią właśnie zaczynam, prosze o wyrozumiałość.:canonbe2::nikonbe:

Masz pecha ;) sprzedałem takowy jakieś 2 tygodnie temu za 150 zł.

Pozdrawiam
rumpel

Jazzman
2.04.10, 15:24
To jak by ktoś jeszcze miał takowy, dzwonić proszę 503 036 292.

andy_bez_wandy
21.04.10, 16:08
to ja tez sie dopisz bo tez by mi sie przydal do e300, z tym ze nie ineteresuja mnie zadne zamienniki a tylko i wylacznie oryginal .... i tylko taki rozwaze w kontekscie zakupowym

z gory dziekuje za informacje / kontakt od tych ktorzy gripa maja juz dosyc :cool: lub go, po prostu, mimo faktu posiadania nie uzywaja :-P

Jazzman
21.04.10, 16:12
Moja oferta już nie aktualna.