Zobacz pełną wersję : Problem z C-500 różowe paski na wyświetlaczu
Witam. Mam taki problem z olkiem C-500 kupilem go 3 dni temu i zauważylem że przy robieniu zdjeć w słoneczny dzien jak skieruje aparat tak troszke bardziej w oświetlone miejsce to na ekraniku wyswietla mi takie różowe pionowe paski ale na zrobionym juz zdjeciu ich nie widac tych pasków. lecz przy robieniu filmików to juz widac. Czy to normalne czy lepiej oddac go na gwarancji ?
Cześć,
u mnie też tak jest jak u ciebie, kiedyś był temat w dziale "Aparaty cyfrowe Olympus", ale dotyczył aparaty SP-500 UZ. Wiem, że może to troche denerwować, ale da się przyzwyczaić. Dla mnie nie robi to już żadnego znaczenia, gdy widzę to na wyświetlaczy podczas kadrowania i kręcenia filmów. O to ten temat:
https://forum.olympusclub.pl/forum3/uszkodziny-sp-500uz-vt7253.htm?highlight=sp-500
Pozdrawiam
Byłem w sklepie pokazalem sprzedawcy przykładowe filmiki i powiedzial ze niestety te aparaty tak mają bo nie mają jakiegos tam filtra antyrefleksyjnego, wzielismy pierwszy lepszy aparat z polki inny model ale tez olympus i tez to samo po skierowaniu na mocniejsze swiatlo to widac ten sam efekt różowa poświata. No nic bede musial jakos to znieść. Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam