Zobacz pełną wersję : Prawie łyse pole
Witam
Czy o tym zdjęciu można coś napisać... ? ;)
Pzdr
Rafał Czarny
4.08.06, 23:43
Fota poleciała w lewo. Kolor nieba jakiś dziwny - takiego fioletu chyba nie ma w naturze??? Ale ogólnie fota OK. Moim skromnym powinieneś był podejść bliżej pierwszego walca(?) i przerysować go szerokim kątem (tak żeby z połowę kadru zajął). I jeszcze bym zdjął kolor do BW.
Fota poleciała w lewo. Kolor nieba jakiś dziwny - takiego fioletu chyba nie ma w naturze??? .
Hej
Wiesz co, albo mam problem z oczami albo monitorem ;) - generalnie nie widzę, żeby wchodziło w fiolet - żona też twierdzi, że niebieski.... co do reszty się zgadzam.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrowienia
ja tez widze fiolet, moze kalibracja monitora sie klania?
Ten fiolet na niebie b. łatwo skorygowac jeśli masz zdjęcie zrobione w RAWie (WB, suwak Tint w ACR w lewo). Przy tego typu "polnych" kompozycjach dobrze jest pokazać przestrzenność - zgodnie z sugestią Rafała - za pomoca szerokiego kąta lub panoramki. I troche mniej centralnie - więcej ziemi, mniej nieba. :-)
Witajcie
Tak faktycznie, dzisiaj widzę fiolet - pewnie przemęczenie ;)
Wyszedłem robić makro, a tu nawinęło się pole ;) zdjęcie zrobione w Rawie - nie będę już go poprawiał - pomyślę o następnych.
Dziękuje za odpowiedzi.