Zobacz pełną wersję : sp 320 - problem z podłączeniem
Podłączam aparat do usb. Wybieram opcję PC. Na kompie mam komunikat że wykryto nowy sprzęt, prosi o włożenie płyty, więc wkładam, wybieram lokalizację f:\usb\win2kxp, po czym pojawia sie komunikat ... niepełne dane.... :evil: Na aparacie cały czas jest napis " one moment", na liście sterowników jest sp320 oznaczone jako niedziałające, źle zainstalowane.
Jakieś propozycje od zaawansowanych kolegów i koleżanek?
Komputer widzi aparat jako masowe urządzenie magazynujące USB więc jako zwykły dysk wymienny, nic więcej.
Praktycznie przy WIN XP nie potrzebne są sterowniki.
U mnie jak podączałem swojego 7070 do komputera WIN XP to wszystko sam wykrył bez wkładania płyty.
Ale kiedyś podłączałem do innego komputera i właśnie automatyczne wykrycie kończyło się oznaczeniem że jest dysk wymienny, w tym momencie 7070 ale nie działający poprawnie.
Pomogło wybranie opcji "Aktualizuj sterownik" w menedżerze urządzeń.
Powinno działać bez wkładania płytki.
Nie mam pojęcia czemu nie działają sterowniki od Olympusa, dziwne.
żadne aktualizacje nie pomagają :cry: a usb mam sprawne bo mam drugie urządzenie i działa bez problemów. Aparat nie startuje ani razem z nim, ani indywidualnie. Może sterownik jest walnięty :?: :roll: Czy ktoś z użytkowników sp320 mógłby mi podesłać swój działający?
Nie podałes nazwy systemu operacyjnego, pewne poszlaki wskazują na uprawnienia kluczy rejestru.
sorki, myślałem że wynika to z kontekstu.. win Xp + sp2
P.S. Rozwiązałem problem metodą na informatyka :D format c: / install :mrgreen: