Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nowa funkcja w E300 ( może już o tym było)

robin102
19.07.06, 12:12
Tak sobie siedze na urlopie i klikam tym aparatami , może wcześniej już o tym ktoś pisał to niech MOD skasuje temat.

W trybie przegladania zdjeć jak sie jeden raz przekręci kółeczkiem funkcyjnym w prawo w celu powiekszenia , a potem przyciśniee sie przycisk info ( ten u dołu z lewej) i się go przytrzyma to można kursorami (strzałkami) przesuwac we wszystkie strony kwadracik pokazujacy miejsce na zdjeciu któe chcemy powiekszyć , jednoczesne kręcenie kółeczkiem zmiejsza ten kwadracik i zaweża pole powiększenia , puszczamy info i mamy dokładnie powiekszony fragment fotki który na interesuje. Oszczędza czas i ciskanie na pałę strzałkami w poszukiwaniu fragmentu na którym chcemy sprawdzić czy jest dobrze zogniskowane.
Popróbujcie

Marylka
19.07.06, 18:04
Ciekawe co jeszcze można wyczaić klawiszologią :roll:

Karol K.
19.07.06, 19:06
Też jakis czas temu to "odkryłem". ;) Po prostu mało uważnie przeczytałem dział instrukcji o przeglądaniu zdjęć :cry: Jest jeszcze jedna ciekawa funkcja - obrabianie rawów, być może też nie doczytałeś :?:

szpila9
19.07.06, 21:38
Piszesz że raz się przekręci kółeczko. PEwnie wiesz, że jk przekręcisz do powiększenia np x10 i wciśniesz info też obraz powróci do początkowego i kwadracik kadrowania będzie odpowiednio mniejszy - wybieramy kadr i znajdujemy się w jego obszarze x10 :D

blady
19.07.06, 22:47
Robinie Ty mój Kulombie - dla mnie bomba (bo w E-500 też tak fajnie działa lupa) :idea:

Robin - chyba pogoda na wakacjach nie teges, skoro klikasz z takimi efektami w aparat... hehehe... lepiej odłóż aparat i bierz się za zwiedzanie i wypoczynek (chociaż o tej porze to można zająć się na urlopie też innymi zabawami w podgrupach) ;)

Nie wiecie może jak później wrócić z tego robinowego sposobu podglądu do normalnego trybu? ja obecnie używam włącz-wyłacz podgląd... :?

robin102
20.07.06, 14:44
kółeczko o jeden skok w prawo , a nie przekręcic jeden raz , może źle sie wyraziłem.
Blady pogoda swietna tylko brak monitora w terenie zmusza do kombinowania
A po co Ci w E500 powiekszanie przecież ten ekranik to ciut nie monitor.

pozdrówka dla wszystkich olimpijczyków

Obróbka wstępna RAWÓW w body ?? czyli tak jak w Oly C5050 , a jak to zrobić bo ja nie mam instrukcji , nie lubię instrukcji !!!!
O ja ciemny człowiek ile tracę z powodu braku umiejętności czytania.