Zobacz pełną wersję : Akumulator do E-300
Proszę o Waszą opinię na temat znalezionego gdzieś w necie (sklep jest fizycznie w Warszawie) akumulatora do E-300. BLM-1 za 37 PLN. Towar podobno pochodzi z Chin, ale czy za tym idzie jakość i bezpieczeństwo???
Proszę o Wasze porady - nie chcę zaoszczędzić ale też bez sensu przepłacać.
link do strony żeby było wiadomo o czym piszę
http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=5
Pozdr! i dzięki z góry za pomoc!
to to samo *****, które wyrzuciłem po trzech ładowaniach. Wydaj 80-100 zł za hahnela, gp, energizera, uniross i daruj sobie coś tańszego.
to to samo *****, które wyrzuciłem po trzech ładowaniach. Wydaj 80-100 zł za hahnela, gp, energizera, uniross i daruj sobie coś tańszego.
Guzik prawda. Ja mam takiego PREMIUM GOLD 2200 kupiony właśnie w Eltecu i jestem zadowolony. Trzeba go po zakupie 3 razy rozładować do końca (sformatować) i jest ok. Jak nie, to jest 6 miechów gwarancji i się reklamuje. Trzyma trochę krócej od orginała ale za tę kasę to rewelka.
Śmiało kupuj.
"Tys guzik prawda". Formowanie litów nic nie daje. W przypadku taniej chińszczyzny, wszystko zależy od egzemplarza, który się trafi. Kup jakiś firmowy i nie ryzykuj. To niewiele drożej. Chyba, że lubisz ryzyko, wówczas taki zakup to czysta przyjemność.
Powodzenia.
Lubię ryzyko, ale balansowanie po linie w tym przypadku mnie nie interesuje.
Jak mam wydać 2 czy 3 razy po 37 to wolę zakupić jedno ale dobre źródełko zasilania, a nie chcę już myśleć jak za te parę złotych np. mógłbym sobie sprzęt zalać zawartością takiego Akku. (jest to możliwe?)
pozdr!
i dzieki za szybki odzew!
Kupujesz w sklepie, a nie na Stadionie. Masz gwarancję, więc myślę że nie ma większego ryzyka. Jak ja kupowałem swojego Premium Golda, to również dużo czytałem po forach i jednak przekonano mnie że warto.
Ale to wolny kraj i twoj wybór. Mi nic Premium Gold za reklamę nie zapłaci, więc wybieraj.
Z drugiej strony zgodzę się z tym że przy chińskich wyrobach sztuka sztuce nie równa. Więc trochę szczęścia trzeba mieć. Jeśli masz pecha to kup orginala Olympusa i na pewno będzie cykał wiele lat :D
A ja was zdziwię.
mam Chinola za ok 40 zł z allegro - 2200 pojemność i pieknie trzyma, więcej zdjęć na nim jestem w stanie wykonać niż na oryginalnym akku.
Chciałem kupić hahnela, ale nie było w tym momencie i wziąłem to na próbę. Sprawdza się.
Ostatnio zrobiłem na pełnym naładowaniu około 500 zdjęć. Z podglądem na LCD, kasowaniem itd. (E-1)
Johan, formatowalem 3 razy, choć wiem że nie ma sensu Li-Jon formatować. Mój egzemplarz to Premium Gold 1900 mAh. Po 1 ładowaniu byłem szczęśliwy bo wykonałem 500 zdjęć, po 2 ładowaniu spadło już do 300, po 3 ładowaniu miałem około 200. Po astępnych dwóch ładowaniach liczba zdjęć spadła do 20 i przestałem ładować ponieważ ładowarka po 30 minutach ładowania odmawia współpracy z tym shitem. Kupiłem GP i mam wreszcie spokój.
Dzemski - A co z gwarancją, trzeba reklamować i powinni wymienić na drugi. Takich rzeczy raczej się nie naprawia. W końcu trafi się dobrą sztukę. U mnie po pierwszym ładowaniu trzymał 200 zdjęć, po drugim 300, po trzeci 350-400 i tak jest nadal. Ładowałem ze 20razy i jest ok.
Prawdziwa loteria , ja kupilem 2 sztuki premium gold i żaden się nawet nie ładował , teraz kupiłem porządny aku i bez lampy ponad 600 fotek zrobionych.
Głupi dwa razy płaci , ale cóż do odważnych swiat należy.
Najważniejsze to być zadowolonym z zakupu. Ja dałem 37zł i jestem zadowolony - może miałem szczęście. Robin dał 94zl i tez jest zadowolony.
Inni kupują oryginały po 200-300zł i też są zadowoleni.
Kto nie lubi ryzyka niech kupi np. GP i powinno być ok, chociaż też można trafić bubelek.
Chińczyk chińczykowi nie równy.
Ja mam juz drugi premium (pierwszy wymieniony na gwarancji) i taki sam szmelc jak ten pierwszy, jak wale seriami to brakuje mu mocy, po czym wystarczy wylaczyc i wlaczyc body i kontrolka świeci, że jest full naladowany, a po 2 kolejnych fotkach się wylaczy znowu. Zamówilem hannela, bede mial w sobote bo czeka mnie ważna impreza i nie mam ochoty ryzykować.
Chińczyk chińczykowi nie równy.
prawda