Zobacz pełną wersję : C4000 vs C4100
Witam! Mozecie mi powiedziec czym roznia sie te dwa modele aparatow? Moj kolega ma C4100 i mowi ze podobno optyka ale troche mi sie nie chce wierzyc... Wedlug mnie jest to roznica iloscia pixeli... 4.0MPIX a 4.1MPIX... Jak to jest?
czy mi sie wydaje czy to to samo? 4100 to nazewnicstwo na rynek Amerykański
czy mi sie wydaje czy to to samo? 4100 to nazewnicstwo na rynek AmerykańskiNie tylko. C-4100 była dostępna także w Japonii, w ładnym, zielonym opakowaniu, z dużym napisem "For use in Japan only", co znaczyło jedno: menu tylko "krzaczkami" :D
Konstrukcyjnie 4000 i 4100 jest taka sama.
Jack
Ale on w swoim C4100 ma takie samo menu jak w mojej C4000... niczym sie nie rozni... Nie wiem czemu ale mi wydaje sie ze to jest roznica w ilosci pixeli w aparacie... W opisach nie natknolem sie na ten model aparatu nawet oficjalna strona Olympusa nie ma tego modelu...
Kiedyś gdzieś czytałem że przeprowadzono jakies tam badania i podobno Japończycy lubią jakby cieplejsze zdjęcia. Dlatego mogą być jakieś różnice w ustawieniach firmware aparatu.
Nie wiem czy to prawda, może ktoś to potwierdzić?
... nawet oficjalna strona Olympusa nie ma tego modelu...Kiepsko szukałeś :D http://www.olympus.co.jp/en/news/2002b/nr020819c4100ze.cfm?chm=1
Praktycznie różnica między 4000 a 4100 tkwi w nazwie :D
Jack