Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Osłonka na LCD w E1

fotomic
5.07.06, 13:44
Witam

Mam pytanie może głupie, a napewno nie związane z pracą twórczą z E1. Mianowicie czy w takie słoneczne dni wogóle używacie osłonki na LCD ?

Jak ja robię zdjecia to jak mam założoną osłonkę to kompletnie nic nie widze. ONLY moja facjata.

Proszę potraktować wątek rozluźniająco, aczkolwiek liczę na konkretne odpowiedzi.

Pozdro.

KaarooL
5.07.06, 13:52
osłona pełni ważną funkcję i siedzi cały czas na miejscu. w pełnym słońcu LCD aparatu ma dużo mniejszą rozpiętość tonalną, więc i tak pozostaje histogram.

RadioErewan
5.07.06, 13:54
Witam

Mam pytanie może głupie, a napewno nie związane z pracą twórczą z E1. Mianowicie czy w takie słoneczne dni wogóle używacie osłonki na LCD ?

Jak ja robię zdjecia to jak mam założoną osłonkę to kompletnie nic nie widze. ONLY moja facjata.

Nie używam osłonek, zarówno do E1 jak i do D70. Nie ma znaczenia pogoda, po prostu nie używam.

robin102
5.07.06, 14:00
a to się w ogóle zdejmuje ??? bo nawet nie probowałem .

fotomic
5.07.06, 14:17
w sumie mi chodziło o Wasze opinie, myślałem ze mam coś nie tak. Mnie tam ta osłonka drażnić zaczyna ostatnio w dość znacznym stopniu.

Dzięki za odzew

dka
5.07.06, 16:36
ja tam nie sciagam nawet gdy jestem trzezwy i w hiperczystym otoczeniu. juz taki pedant jestem, ze boje sie, ze oslonke zgubie, albo "rozrajbuje" i bedzie sama spadac.

a przy sloncu daszek robie dlonmi i lukam oczkiem jak moge

kisi
6.07.06, 10:13
Ja nie sciagam bo i po co.

anwas
6.07.06, 11:18
a to się w ogóle zdejmuje ??? bo nawet nie probowałem .

Bardzo dobre :mrgreen:

The z00m
12.07.06, 23:05
Hmmm... a wiecie koledzy, gdzie można by kupić zapasową?

robin102
14.07.06, 22:46
A może mają to tam gdzie Kaarool wybadał te zaślepki do body E-1 , albo sprowadzają też na zamówienie.

WUJEK MARO
15.07.06, 00:48
Nie używam osłonek, zarówno do E1 jak i do D70. Nie ma znaczenia pogoda, po prostu nie używam.
Może teraz ktoś Cię przebije i napisze, że po prostu nie używa LCD :-) :-) :-) Pozdrawiam

RadioErewan
15.07.06, 00:51
Może teraz ktoś Cię przebije i napisze, że po prostu nie używa LCD :-) :-) :-) Pozdrawiam
Ale ja z przyjemnością używam LCD. Do dobrego się człowiek przyzwyczaja.