Zobacz pełną wersję : Osłonka na LCD w E1
Witam
Mam pytanie może głupie, a napewno nie związane z pracą twórczą z E1. Mianowicie czy w takie słoneczne dni wogóle używacie osłonki na LCD ?
Jak ja robię zdjecia to jak mam założoną osłonkę to kompletnie nic nie widze. ONLY moja facjata.
Proszę potraktować wątek rozluźniająco, aczkolwiek liczę na konkretne odpowiedzi.
Pozdro.
osłona pełni ważną funkcję i siedzi cały czas na miejscu. w pełnym słońcu LCD aparatu ma dużo mniejszą rozpiętość tonalną, więc i tak pozostaje histogram.
RadioErewan
5.07.06, 13:54
Witam
Mam pytanie może głupie, a napewno nie związane z pracą twórczą z E1. Mianowicie czy w takie słoneczne dni wogóle używacie osłonki na LCD ?
Jak ja robię zdjecia to jak mam założoną osłonkę to kompletnie nic nie widze. ONLY moja facjata.
Nie używam osłonek, zarówno do E1 jak i do D70. Nie ma znaczenia pogoda, po prostu nie używam.
a to się w ogóle zdejmuje ??? bo nawet nie probowałem .
w sumie mi chodziło o Wasze opinie, myślałem ze mam coś nie tak. Mnie tam ta osłonka drażnić zaczyna ostatnio w dość znacznym stopniu.
Dzięki za odzew
ja tam nie sciagam nawet gdy jestem trzezwy i w hiperczystym otoczeniu. juz taki pedant jestem, ze boje sie, ze oslonke zgubie, albo "rozrajbuje" i bedzie sama spadac.
a przy sloncu daszek robie dlonmi i lukam oczkiem jak moge
Ja nie sciagam bo i po co.
a to się w ogóle zdejmuje ??? bo nawet nie probowałem .
Bardzo dobre :mrgreen:
Hmmm... a wiecie koledzy, gdzie można by kupić zapasową?
A może mają to tam gdzie Kaarool wybadał te zaślepki do body E-1 , albo sprowadzają też na zamówienie.
WUJEK MARO
15.07.06, 00:48
Nie używam osłonek, zarówno do E1 jak i do D70. Nie ma znaczenia pogoda, po prostu nie używam.
Może teraz ktoś Cię przebije i napisze, że po prostu nie używa LCD :-) :-) :-) Pozdrawiam
RadioErewan
15.07.06, 00:51
Może teraz ktoś Cię przebije i napisze, że po prostu nie używa LCD :-) :-) :-) Pozdrawiam
Ale ja z przyjemnością używam LCD. Do dobrego się człowiek przyzwyczaja.