PDA

Zobacz pełną wersję : C5050 - czy jest w nim funkcja...uleczanie kaca :]

gie-dee
12.12.03, 09:41
Witam,
mam takie pytanko,
poszukuję pewnej opcji w c5050 i wydaje mi sie ze nie ma czegoś takiego,
ale zapytam:
chodzi o usuwanie wybranych fotek - czy ten aparat ma taką funkcję?

na moje oko to znalazłem tylko usuwanie pojedynczej klatki, lub wszystkich fotek, mozna zawsze zablokować zdjęcia na których nam zalezy i wywalić wtedy całąreszte ale niej jest to najprzyjemniejsza robota gdy ma sie sporo fotek na karcie..

i druga sprawa -
co sie dzieje z ustawianiem ostrości w nocy!! jestem zawiedziony....
czy jest to normalne w tym modelu??
muszę powiedzieć, ze moj nikon 501 który był ponoć pierwzym modelem nikona z auto focusem , do dzisiaj lepiej ostrzy niż C5050...

out of focus

respect
gie-dee

Jeronimo
12.12.03, 10:01
lepszego tematu posta to nie mogles dac :?:

Hans
15.12.03, 12:50
hmm , fotki mozesz kasowac albo pojedynczo , albo wszystkie w zaleznosci od wybranej karty pamieci - normalnie jak w wiekszosci aparatow, jezeli zas chodzi o af, ja zawsze mam wlaczone wspomaganie Af Iluminator, jezeli zas nie jestem pewien czy mi wyostrzy na dalszym planie - manual, ale na razie nie mialem problemu zeby na af niewyostrzyl
Pozdr

bazi
26.12.03, 00:22
Qrde mnie tez niepokoi ostrzenie na AF :/ Nie tylko w nocy, ale tez czasami zadziwia mnie lapaniem ostrosci jak robie fotki w np. pokoju, przy wlaczonym swietle. Jezdzi tym focusem i finalnie wychodzi kupa [ktos zainteresowany? - mam pare 'kupowatych' zdjatek]

(A)rturo
26.12.03, 01:06
bazi: to normalne..
w pokoju masz slabe swiatlo - w dodatku sztuczne
soniak f717 mial problemu z ostrzeniem , 300d ma to samo

bazi
26.12.03, 01:46
Noo wlasnie tez slyszalem, ze tak to moze byc i tak to jest z niektorymi cyfrowkami. Tylko kurde na oko wydaje sie, ze jest 'jasno', a jednak Olek sie gubi.
Jak mi sie zachce, to cos z laser-pointer'em pokombinuje i zobacze jak wtedy bedzie ostrzyl ;)

Zaluje, ze nie mam w Olku tak szybkiego AF jak w mojej Minolcie 505si i recznego focus'a w obiektywie :) Heh dla Minolty jak jest za ciemno to sobie bzyka flash'em, pieknie oswietlajac 'wycelowane' miejsce i jak juz namierzy to trzaska sie ladna fota ;) Te dwa elementy i Olek bylby IDEALNY :)

Esperak
30.12.03, 13:09
hhmm wicie co duzo robie fotek C5050 roznych i jakoś tego niezauwarzyłem zeby miał problemy z ostrością.

po pierwsze włacznie wspomaganie tym pomaranczowym ****** to mu znacznie pomaga po drugie djacie mu szanse nich sobie spokojnie tego focusa ustawi i powinno być ok.!!!!

robiłem fotki nawet w jaskini i na 100 zdieć nieostrych było 6 tylko dlatego że chciałem walnąć bez lampy z ręki.hehehe reszta ostre jak żylety... generalnie muszę przyznać ze nawet Canony A60/70/80 mają leprzy autofocus niż nasz olek ale zato reszte to nasz olek bije canony na łeb.! generalnie jak mamy wprawe juz w robieniu zdieć olkiem to wychodzą sliczne foty w 99% zdięć...