PDA

Zobacz pełną wersję : E-300 i osłona gniazda CF

Słoń
28.06.06, 00:17
Stało się coś, co czułem "w kościach" od momentu zakupu aparatu. :-(
Generalnie jekość wykonania body oceniam bardzo dobrze, jednak plastikowe zatrzaski zamykające pokrywę gniazda CF od samego początku nie wzbudzały mojego zaufania.
Ostatnio zauważyłem, że na górnym zatrzasku w miejscu największych naprężeń pojawiło się pęknięcie. :-(
Teraz mam zagwozdkę. Zastanawiam się jak mógłbym wzmocnić ten zatrzask aby pęknięcie się nie pogłębiało? Na razie przychodzi mi do głowy pomysł aby kapnąć tam kropelkę kleju cyjanopamowego. Może jednak inny klej będzie do tego lepszy? Moim zdaniem jego spoiwo powinno być sprężyste i dobrze zespalać się z plastikiem.
Może ktoś z was ma inny pomysł na wzmocnienie tego zatrzasku?

kisi
28.06.06, 07:14
Zaczalbym od telefonu do serwisu, zas co bedzie dalej zalezy od tego co ci powiedza.

robin102
28.06.06, 07:26
zdecydowanie najlepiej do serwisu , a jak nie to tylko klejem na bazie żywic epoksydowych ze spowolniaczem który schnie ze 48 godzin.

deeper
28.06.06, 10:38
Ja stosuje do klejenia wielu rzeczy 2 skladnikowy klej poxipol.
Swietnie lapie najrozniejsze materialy.
Rewelacja, jak sie sklei to juz nadobre.
Tylko najwazniejsze do dobrze przyotowac klejone miejsce.
Odtluscic, lekko pilniczkiem potraktowac i heja..

ps u kolegi w pracy zrobili sobie jaja...
przykleili jednemu kubek do stolu... no i oderwal.. wraz z okleina biurka :D

Joki
28.06.06, 13:11
Do ABS-u jednak takie kleje sie średnio nadają. Do wzmocnienia owszem. Jednak do sklejenia na małej silnie napręzonej powierzchni nie bardzo. Najlepszy będzie jakiś rozpuszczalnikowy do ABS-u, dobry cjanoakryl itp.

Słoń
28.06.06, 20:09
Zaczalbym od telefonu do serwisu, zas co bedzie dalej zalezy od tego co ci powiedza.
Chyba tak zrobię. Jeśli jednak zechcą z tego powodu wysłać mój aparat na "tournee" po Europie, to chyba powrócę do pomysłu wzmacniania zaczepu własnymi siłami.