PDA

Zobacz pełną wersję : Dlaczego Olek ?

tekken82
27.06.06, 00:01
Podajcie argumenty za którymi przemawia Olek ? W gruncie żeczy juz upatrzyłem sobie E-500 z 2x kitem ale chce miećpewność że dobrze robie.
1.Wiem że ma dobre szkłą kitowe za tą cenę
2. 8 mpixl i fajny ekranik 2,5 LCD, oraz filtr antywstrzasowy
Będe śmigał głownie krajobrazy, czasami siakieś makro oraz portreciki.
Pozdrawiam

luc4s
27.06.06, 00:31
Ty sie nie zastanawiaj tylko kupuj i rób fotki, szkoda lata. W tej cenie co byś nie kupił wszystko będzie miało swoje wady i zalety, cudów nie ma. A myśle czy to będzie Olek czy Nikon to i tak będziesz zadowolony, Canona celowo pominałem :canonbe2:

deeper
27.06.06, 02:47
Ooo filtr antywstrzasowy?? a co to ? :)

tekken82
27.06.06, 08:28
Moja pomyłka - heheh z rozpędu napisałem chodziło o oczywiscie antykurzowy :]

kisi
27.06.06, 19:30
tekken82 to zestaw jak najbardziej uniwersalny i podstawowy i do zdecydowanej wiekszosci wystarczajacy.

PS.
Zrob cos z tymi bykami bo kurrrr...na rażą jak piorun !!

Bartek Ezier
27.06.06, 19:50
dlaczego E-500/E-300/E-330 ?? odpowiedź prosta: żaden inny producent nie daje takich
szkieł do zestawu prawie za darmo :-)

tekken82

w gruncie żeczy zrobił tylko jeden ....hihihihi

RadioErewan
27.06.06, 19:52
tekken82

w gruncie żeczy zrobił tylko jeden ....hihihihi
Szanujcie administrację. Bo mi oczy penknom!
Normalnie zacznę przenosić listy z błędami na wysypisko.

excel
27.06.06, 20:03
A jak Wam sie podoba tresc SMSa proszacego o interwencje krajana:

Halo wbiul mi sie klyszcz do nogi czeba do lykaza zeby go wyciag

"Polacy nie gesi i swoj jezyk maja".

Pozdrawiam,
excel

deeper
28.06.06, 10:26
łooomatko, kolejny topic na smietnik...
proponowal bym go wytentegowac, prowadzi tylko do spamu
ino hyzo !!

Jeronimo
28.06.06, 10:48
no wlasnie mnie korci... jeszcze ktos wyrazi podobne zdanie i topic laduje w smietniku

qwerty
28.06.06, 11:35
normalnie milczałbym... ale też, tesh? tesz? mnie korci... :mrgreen:

tekken82
28.06.06, 22:55
liczy się treść a nie forma :] - pisałem późno i szybko bo strasznię chodzę "podjarany" ostatnio przed zakupem Olka - jak poraziłem zanadto ortografią sorki.
Z drugiej strony straszny terror wprowadzacie na tym forum jestem początkujący ale aż strach się bać.
Jeśli mój kolejny (2) post wyląduje na wysypisku zamykam się w sobie i kupuję nikosia.
Pozdrawiam

tekken82
28.06.06, 22:56
z drugiej strony zamiast doradzić, czepiacie się ortografii - coś nie tak chiba :]

RadioErewan
28.06.06, 22:59
liczy się treść a nie forma :] - pisałem późno i szybko bo strasznię chodzę "podjarany" ostatnio przed zakupem Olka - jak poraziłem zanadto ortografią sorki.
Z drugiej strony straszny terror wprowadzacie na tym forum jestem początkujący ale aż strach się bać.
Jaki terror? Szanuj ortografię, nie będzie marudzenia. W dzisiejszych czasach dorobił bym się bez problemu papierka dysortografa, dlatego wszędzie mam poinstalowane słowniki. Ostatnio nawet w przeglądarce internetowej - świetnie sobie radzi słownik z Google Toolbara.

Jeśli mój kolejny (2) post wyląduje na wysypisku zamykam się w sobie i kupuję nikosia.
Pozdrawiam
To się faktycznie wyślesz na emigrację wewnętrzną.

tekken82
28.06.06, 23:02
zastanowię się.
Wróćmy do spraw przyziemnych czy E330 z live view
(nową matrycą - ponoć jaśniejszą) warty jest dołożenia do niego czy po prostu brać e-500 z duble kitem i nie marudzić - ot krótka piłka ?

Eddie
29.06.06, 00:22
Bierz E-500 i nie marudz.
Ja mam i jestem szczesliwy.

kisi
29.06.06, 07:30
z drugiej strony zamiast doradzić, czepiacie się ortografii - coś nie tak chiba :]

No dobra jeden błąd :)
Co do bledow to jak zauwazyles ja pisze po "czesku" - szybciej mi sie pisze nie uzywajac polskich znakow diaktrycznych - jedynie w sytuacjach dwuznacznych uzywam ich zeby nei wypaczyc sensu wypowiedzi. Jesli poczytasz dluzej i glebiej wypowiedzi niektorych newbie - ktorzy zadaja prostackie pytania na dodatek okraszone takimi bykami to przepraszam ale mam wrazenie ze przed komputerem siedzi 8 latek. Nie czytam postow z takimi prostymi pytaniami po to aby sie z nich nasmiewac. Wiele razy chcialbym cos napisac, pomoc - ale rece opadaja bowiem w znacznej czesci nie wiadomo o co pytajacemu chodzi. Nie dosc ze takie pereleczki strzela to jeszcze brak przecinkow powoduje ze takie posty zasmiecaja forum a pytajacy zada swoje pytanie jeszcze raz. Zwroc uwage ze zdarza sie nawet czasem ze pytajacy jest przez to wyśmiewany (to co prawda dotyczy innego forum na ktorym naprawde chyba polowa to zielone groszki).

Nie odbieraj tego zle co napisalem - ale po prostu jesli potrzebujesz czyjejs porady to w twoim interesie jest zeby opisac swoj problem takimi slowami i w taki sposob, zeby inni zrozumieli to o co ci chodzi bo inaczej przejdzie taki post bez echa.

PS.
"morze" a "może" czyli wielką różnicę.

tekken82
29.06.06, 10:16
przyjmuję godnie krytykę, i dziękuje za posty jednak dalej pozostaje przy swojej racji. Forum ma służyć moim zdaniem uzyskaniu pomocy, bądź co bądź wymianie doświadczeń itd... a nie nauki pasania ortografii. Ja już zdecydowałem niestety muszę przyznać koledzy że niewieli pomogliście bez obrazy (dla was ważniejsza ortografia zamiast porady - niech Wam będzie) na www.foto.recenzja.pl oraz www.cyberfoto.pl (pewnie większośc z was tam też się udziela) jacyś konkretniejsi ludzie - a może się mylę. Wybrałem E-330 + 2 słoje kitowe + 2x2GB SanDiska III - może teraz ktoś powie czy dobrze się zdecydowałem.
Pozdrawiam wszystkich Dysortografów na tym forum :]

Jeronimo
29.06.06, 10:52
dla mnie wazny jest regulamin! bedzie zlamany to bedzie "terror" EOT

kisi
29.06.06, 13:11
Ja już zdecydowałem niestety muszę przyznać koledzy że niewieli pomogliście bez obrazy (dla was ważniejsza ortografia zamiast porady - niech Wam będzie) na www.foto.recenzja.pl oraz www.cyberfoto.pl (pewnie większośc z was tam też się udziela) jacyś konkretniejsi ludzie - a może się mylę.
O tak... polecam zwlaszcza zaloz taki temat na Cyberfoto - ciekawe co ci tam polecą :)

Wybrałem E-330 + 2 słoje kitowe + 2x2GB SanDiska III - może teraz ktoś powie czy dobrze się zdecydowałem.
Pozdrawiam wszystkich Dysortografów na tym forum :]
Sadze ze bardzo dobry wybor. Jedno tylko spostrzezenie dotyczace obiektywu 14-45 (zeby to nie byl tylko 17.5-45). Nie wiem jakie sa roznice cenowe ale poszukaj za ile mozna "wyszarpac" od sprzedawcy E330 ze szkielkiem 14-54, bo 40-150 zawsze mozesz dokupic chocby na raty pozniej zas dokupienie samego 14-54 pozniej jest dosc kosztowne a w kicie wychodzi taniej.

tekken82
29.06.06, 13:39
to 14-54 to szkiełko marzenie tylko 400$ trochę odstrasza :/ - jeśli to będzie moja pierwsza lustrzanka warto zainwestować w nie z czystym sumieniem ? i czy brak 40-150 będzie dokuczał przy foceniu głównie: krajobrazów, macro oraz portretów ?

tekken82
29.06.06, 13:49
kupuję w USA i puki co nie znalazłem kita z 14-54 :/ a troche się naszukałem

RadioErewan
29.06.06, 13:52
kupuję w USA i puki co nie znalazłem kita z 14-54 :/ a troche się naszukałem
14-54 w B&H $379. Z body zabierzesz za ~$1000.

tekken82
29.06.06, 14:08
w tym B@W body E-330 z 14-45 jest za 1000$ z tego co dobrze widzę ?

tekken82
29.06.06, 14:56
w B&H ma sie rozumieć