PDA

Zobacz pełną wersję : FE-120- Bateriożerca????

anczugin
25.06.06, 23:05
Nabyłem kilka dni temu aparat Olympus FE-120. Faktem jest że robie nim teraz mase zdjec i wciaz p[rzy tym zmieniam programy, duzo tez przegladam tych zdjec bezposrednio na paracie. Problem jest jednak taki, iz wystarczy zrobic ok 30 zdjec, a baterie siadaja. Aprata zaislany jest dwoma paluszkami. Nawet b. dobre alkaiczne wysiadaja po 30 zjdjeciach, zwykle juz po kilku.
Czy to normalne?? Moze to jakas wda aparatu??

RadioErewan
25.06.06, 23:09
Nabyłem kilka dni temu aparat Olympus FE-120. Faktem jest że robie nim teraz mase zdjec i wciaz p[rzy tym zmieniam programy, duzo tez przegladam tych zdjec bezposrednio na paracie. Problem jest jednak taki, iz wystarczy zrobic ok 30 zdjec, a baterie siadaja. Aprata zaislany jest dwoma paluszkami. Nawet b. dobre alkaiczne wysiadaja po 30 zjdjeciach, zwykle juz po kilku.
Czy to normalne?? Moze to jakas wda aparatu??
Kup akumulatorki NiMH i ładowarkę. Za kilkadzisiąt złotych dostaniesz komplet Energizera czy GP + 4 ogniwa AA w MediaMarkt. Nie kupuj wynalazków. Najlepsze ogniwa robi Sanyo, ale nie widziałem jeszcze w PL kompletu ładowarka + ogniwa tej firmy. Pojemności 2000-2300 mAh. Większe to zazwyczaj ściema/podróbka. Możesz poszukać np. tu: http://www.allegro.pl/search.php?string=%C5%82adowarka&p=0

anczugin
26.06.06, 09:45
bardzo dziekuje za odpowiedz.
mam jedenak jeszcze jedna watpliwosc. Instrukcka mowi iz mozna zasilac aparat bateriami CR-V3, jednak pisza tez ze nie nadaja sie one do powtornego ladowania. Czy jesli kupie ladowane akumulatorki CR-V# nie strace gwarancji, lub nie uszkodze aparatu?

piotrekp
26.06.06, 16:33
polecam akumulatorki Philips MultiLife 2450 mAh dedykowane do aparatów fotograficznych, sprawują się b. dobrze, mam je na zmianę z GP 2300 mAh, robię zdjęcia praktycznie gdzie się da i obydwa typy akumulatorków trzymają bardzo długo,
ładowarkę mam GP ładującą bardzo małym prądem, fakt że ładowanie trwa diabelnie długo ale z tego co wiem "wypełnienie" akumualtorków jest dużo lepsze niż przy szybkim ładowaniu

pozdrawiam

seta_lp
26.06.06, 17:24
Ja tez mialem problem z zasilaniem aparatu... Ale kupilem akumulatorki GP 2100 z szybka ladowarka... i problem znikl... Nie nalezy w aparatach stosowac baterii o roznej pojemnosci... Lepiej nie oszczedzac a kupic raz i porzadnie... Ja za GP dalem nie cale 100PLN... Polecam... 128MB mozna wypstrykac bez problemu i jeszcze zostanie ci na druga karte...