Zobacz pełną wersję : Nowy firmware do E-300 i E-330 (22/6/2006)
Widzę, że pojawił się nowy firmware do:
E-300 v1.4
i
E-330 v1.2
najważniejsza zmiana.... AF działa teraz w E-330 w obu trybach
ooo, to funkcjonalnie zbliżył się do Panasa, którego jeszcze nie ma.
Kaarool: Zbliżyłby się do Panasa, gdyby Panas miał dwa tryby A i B :), ale prawdopodobnie Panas ma znacznie lepszy wizjer optyczny, bo nie ma drugiej matrycy itd...
ale prawdopodobnie Panas ma znacznie lepszy wizjer optyczny, bo nie ma drugiej matrycy itd...
wlasnie dali ciala i zostawili polprzepuszczalne lustro w miejscu, gdzie obraz mial isc na drugi
ccd (jojcza nad tym bardzo na forum dpreview po tym, jak phil o tym w swoim Preview napisal)
--więc trzeba samemu to lusterko wymieniać na nieprzepuszczalne??? :)
--więc trzeba samemu to lusterko wymieniać na nieprzepuszczalne??? :)
z Twoimi zdolnosciami wstawilbys po drodze noktowizor i przysluzyl sie nam wszystkim ;-)
E-300 v1.4
A co daje nowy soft do E-300, bo nie mogę nigdzie się doszukać?
to szukaj uparcie bo też nie mogę znaleźć różnicy w 1.4
do cra3y: puszczę sygnał z noktowizora na elektrody wszczepione do mózgu bez pośrednictwa oczu --może ktoś z Klubowiczów zechce pierwszy to przetestować ? :)
... też nie mogę znaleźć różnicy w 1.4
Nowy firmware poprawił precyzję ekspozycji przy pracy w trybie makro (tego - wybieranego pokrętłem) wraz z pomiarem punktowym.
Jack
Ktoś już aktualizował swojego E-300 ?
Ktoś już aktualizował swojego E-300 ?
Tak, własnie to zrobiłem przed chwilą. Po kilku fotkach nie jestem w stanie odpowiedzieć, czy coś konkretnie się zmieniło w pracy aparatu, albo tego nie zauważyłem.
Jack
w e300 poprawiono makro?
haha robie makro a on ustawia f8 !!! w makro !!! to chyba wyjdzie makro-krajobrazowe hihi
włączam jeszcze raz aparat i juz mam f4 - odrazu milej
jak z kobietą :)
Po kilku fotkach nie jestem w stanie odpowiedzieć, czy coś konkretnie się zmieniło w pracy aparatu, albo tego nie zauważyłem.
Dzięki Jack. Nie ma żadnych problemów z aparatem ? Działa menu serwisowe ?
...Nie ma żadnych problemów z aparatem ? Działa menu serwisowe ?
Jak na razie działa OK, menu serwisowe też jest dostępne, jak przedtem.
Jack
w e300 poprawiono makro?
haha robie makro a on ustawia f8 !!! w makro !!! ... Program "makro" w lustrzankach nie spowoduje wcale zmiany skali odwzorowania (to można zmienić optyką, pierścieniem pośrednim, czy miechem), ale powoduje zmodyfikowanie parametrów obrazu, jak kontrast, nasycenie kolorów, czy podbicie ostrości konturowej, ponadto z założenia, powoduje mocniejsze przymknięcie przysłony podczas ekspozycji. W przypadku makro na poziomie 1:1 - 1:4 głębia ostrości jest nieznaczna, więc wypadałoby machnąć ręką na malejącą rozdzielczość obiektywu na korzyść zwiekszającej się GO podczas przymykania przysłony.
Jack
E-300 v1.4
i
E-330 v1.2 a gdzie sie pojawil? Nie mam teraz kabla do aparatu wiec nie moge sprawdzic. Wolalbym jednak troche w necie poczytac zanim cos sciagne - mozesz podac linka. Na polskiej stronie oczywiscie wisi 1.3 (http://www2.olympus.pl/consumer/dslr_E-300_Firmware_Updates.htm)
/EDIT
sorx jak zwykle zle szukalem... bo od PL strony :P
http://www.olympus.co.jp/en/support/imsg/digicamera/download/software/firm/e1/
RadioErewan
22.06.06, 20:15
E-300 v1.4
i
E-330 v1.2 a gdzie sie pojawil? Nie mam teraz kabla do aparatu wiec nie moge sprawdzic. Wolalbym jednak troche w necie poczytac zanim cos sciagne - mozesz podac linka. Na polskiej stronie oczywiscie wisi 1.3 (http://www2.olympus.pl/consumer/dslr_E-300_Firmware_Updates.htm)
Właśnie aktualizuje się E330. Przez Olympus Studio.