Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SP500 UZ zapamiętywanie ustawień rozmiaru zdjęć

Tomek77
15.06.06, 23:58
Witam
Czy w trybie AUTO jest możliwe zapamiętanie ustawień rozmiaru zdjęcia tak, aby po ponownym włączeniu aparatu nie była konieczna ich każdorazowa zmiana ? Obecnie po każdym włączeniu aparatu mam ustawiony HQ 2816x2112.

Tomek

KaarooL
16.06.06, 13:11
INSTRUKCJA!!!

książkowy przykład świeżego OLYmaniaka... przestaw w opcjach ALL RESET z ON na OFF.

Tomek77
16.06.06, 13:25
Dzięki za pomoc lecz niestety w opcjach tego modelu nie ma funkcji ALL RESET. Tak się składa, że zanim zadałem pytanie poszukałem odpowiedzi na tym forum oraz przejrzałem dokładnie instrukcję. Nie twierdzę, że czegoś nie przeoczyłem, ale proszę nie oceniać mnie zbyt szybko :-)

zdrip
17.06.06, 19:14
A w trybie P pamięta ustawienia?

Tomek77
17.06.06, 20:30
w trybie P ustawienia są zapamiętywane

Tomek77
19.06.06, 12:02
Dzisiaj otrzymałem od doradcy technicznego firmy Olympus Polska odpowiedź na dręczące mnie pytanie. Zamieszczam, bo może komuś przyda się w przyszłości:

"Zmiany rodzielczości dokonane w trybach AUTO i programach tematycznych
(Scene) są przywracane, po każdym włączeniu aparatu, do fabrycznie
zaprogramowanych parametrów. To jest właśnie specyfika AUTO i Scene! (tzn.
po to, aby uzytkownik bez zastanawiania się, miał za każdym razem
powtarzalne ustawienia). Zmiany parametrów pamiętane są w trybach
modyfikowalnych, tzn. P, A, S i M."

zdrip
19.06.06, 17:23
Czyli kolejne udogodnienie... :?
Olympus zaczyna dbać o użyszkodnika jak Microsoft! :evil:

wojciech
28.07.06, 19:00
proszę o pomoc potrzebna jest mi instrukcja w języku polskimdo aparatu SP500UZ ŻYCZLIWEGO proszę o wtsłanie na wojciech9@interia.pl

RadioErewan
28.07.06, 19:18
proszę o pomoc potrzebna jest mi instrukcja w języku polskimdo aparatu SP500UZ ŻYCZLIWEGO proszę o wtsłanie na wojciech9@interia.pl
Klubowy FTP z intrukcjami (http://olympusclub.pl/pub/instrukcje/)

dzieciak74
29.07.06, 08:48
Czyli kolejne udogodnienie... :?
Olympus zaczyna dbać o użyszkodnika jak Microsoft! :evil:

Kwestia dyskusyjna i należąca do gatunku tych, w których "zdania naukowców będą podzielone" ;) Użytkuje sp500uz i moim skromnym zdaniem ustawienie rodzielczości na najwyższą w trybach automatycznych jest dobrym rozwiązaniem. Myślę, że chociaż odrobinę doświadczony pstrykacz, korzysta z trybów automatycznych w sytuacjach w których trzeba szybko i bez zastanowienia złapać jakieś ujęcie, które szybko umyka i nie da się go powtórzyć - w takich sytuacjach wolę mieć zrobione zdjęcie w dużej rozdzielczości, niż żałować później, że trafiło się zdjęcie życia, ale w pośpiechu zapomniało się zmienić rozdzielczość na większą.

Pozdrawiam Zbyszek

wazon77
5.08.06, 16:27
witam.W sp500uz jest mozliwosc wprowadzenia 4 swoich wlasnych ustawien a przyslona i migawka jest w nich auto.wystarczy na pokretle wybrac MY.