Zobacz pełną wersję : C4000 jaki obiektyw do tego aparatu?
Witam! Mam pytanie jaki obiektyw warto kupic do tego olka? Chce powiekszyc zakres optyki bo zoom cyfrowy to jest lipa... Inna sprawa to taka jak to jest, widzialem obiektyw z x4 zoomem optycznym... Czy po dolozeniu takiego obiektywu bede mial powiekszenie 12 krotne (3 "orginalnego' x 4) czy 7 krotne (3+4)... Jak to sie przelicza? Pozdrawiam...
Nie obiektyw tylko konwerter bo C 4000 to kompakt, a kompakty nie maja wymiennych obiektywow.
Nie obiektyw tylko konwerter bo C 4000 to kompakt, a kompakty nie maja wymiennych obiektywow.
No to ok... jak go zwal tak go zwal... kazdy wie o co chodzi... A jest jakas rada na tak kiepska optyke tzn. na zoom optyczny??
nie, jesli chcesz miec zdjęcie ok w całym obszarze - konwertery powodują nieostrosci i inne dziwne objawy. Chyba ze zadawalają Cie fragmenty całej fotki (fragmenty pełnego kadru). Przynajmniej takie były moje doswiadczenia 2 lata temu.
A co powiecie na takie dodatki? czy dokupienie czegos takiego ma jakis sens czy raczej jest to wydatek wyrzucony w bloto i odrazu lepiej zmienic aparat na inny...Link (http://raynox.co.jp/english/digital/egolyc4040z.htm)
No to ok... jak go zwal tak go zwal... kazdy wie o co chodzi... A jest jakas rada na tak kiepska optyke tzn. na zoom optyczny??
fajnie... a ja myślałem ze c-4000 ma rewelacyjną optykę:D
chyba ci chodziło o zakres ogniskowych (zoom), bo tej klasy optykę co w c-4000 trudno teraz spotkać w kompaktach