Zobacz pełną wersję : aparat dla kobiety ;)
chciałem żonie prezent zrobic... aparacik podreczny, niezbyt duzy ale nie musi byc super micro ;) ot taki ładny, zgrabny, kobiecy ale... zarazem DOBRY i TRWAŁY! Nie wiecej niz 5 MPix (aby miał małe szumy) zoom x4 juz by wystarczył, na paluszki (nie jestem fanem baterii dedykowanej a ładowarek mam 2 szt.) ;) no i robił ładne fotki albumowe.
Prosiłbym o rady praktyków bo parametry moge sam porownac :) Aaa... no i zeby fotki robił niewiele gorsze niz C4000 :)))))))))) Pzdr.
Witam, kliknij ten link może sie podobać. Ostatnio poleciłam ten aparacik i są zadowoleni. http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/product/product/4716
Ewentualnie na stronkę http://www.recenzje.net.pl/ można poczytać recenzję wielu, wielu aparacików.
Pozdrawiam.
Dziekuje, chyba jednak pojde w strone Nikona. Szkoda tylko ze ze te płaskie małe nie mają ustawien manualnych...
Oż Ty zdrajco :twisted: ;)
Małe olympusy tez robia doskonale zdjecia. Polecam OLYMPUS MJU MINI DIGITAL-S mały, ładdny rozne kolorki i chociaz ma dedykowana baterie, to jest to praktyczniejsze uwierz mi. Twoja małzonka z pewnoscia bedzie z niego zadowolona :mrgreen: [/center]
Taaak... tez myslałem o tym mju ale jesli dobrze pamietam w ostatnim Foto Digital w zestawieniu z innymi dostał najnizszą ocene... a tak w ogole to jestem zdegustowany... myslałem ze te małe aparaty tez mają manual no i jakis wiekszy zakres przesłony :(
Na razie faworytem jest Nikon L3 - w tym tygodniu ktos ma mi przesłac fotki nieobrobione wiec ocenię... a tak w ogole to okazja sie przesuwa - wakacje będą z C4000 a "malenstwo" chyba jednak po sezonie urlopowym jak... ceny opadną ;)
Tym niemniej chetnie poczytam dalsze rady... (nie chciałbym zdradzac Olka wiec moze tenze wyjdzie w koncu naprzeciw moim oczekiwaniom) ;)
Pentax optio 750 - kobiety lubią Mercedesy , to taki właśnie gustowny mercedesik , dostępny jeszcze na wszelakich wyprzedażach , albo seria MJU zostaje
hmmm, wracam do zródeł ;)
Swoją przygodę z elektronicznymi gadżetami zacząłem od Panasonica i teraz zapewne do niego wrócę... FZ3 lub FZ5 - różnice niewielkie i wg mnie nie zawsze muszą przemawiac na korzysc FZ5.
Czy ktos praktycznie zetknął sie z tymi obydwoma modelami?
chciałem zarzucic ten wątek ale jednak... Canon A610 nas zaintrygował - czy ktos z tego Szanownego Grona uzywał tego sprzętu i zechciałby sie podzielic uwagami na jego temat (zwł. krytycznymi)?
Nie wskazując palcem ktos do tej pory wierny Olkowi uzywał Canona A95 i stwierdził ze ten sobi lepsze foty od C4000... Hmmm, czy to mozliwe? ;)
A na serio, to ciekawe jak wypadałoby praktyczne porownanie C4000 z A610 i to w zroznicowanych (a wiec nie zawsze folderowych) warunkach focenia... Moze ktos ma takie doswiadczenie?
Moze warto zainteresowac sie FUJI F10/F11 - naprawde dobry sprzecik w sam raz dla kobiety.
tak, to rzeczywiscie kobiece aparaciki ale coz... moja Pani upodobała sobie zoom x4 minimum! no i koniecznie aku paluszki a nie zadna dedykacja... mi zas osobiscie nie podobają sie ceny xD :)
qwerty akku w F10 spokojnie starcza na 600 fotek (sprawdzone w praktyce i to duża ilośc z lampą), czyli tyle ile mieśi się na 1MB w najwyższej rozdzielczości i najmniejszej kompresji. Zapasowy akku kosztuje 80zł. Akku w F10 są malutkie i lekkie.
Ładowarka do takich akku jest też mniejsza, porzadna procesorowa do paluszków to naprawdę spora kolumbryna no i dźwiganie 8 paluszków też nie jest najwygodniejsz. Na takie akcesoria kroi się całkiem spora torba. Nie wspominam też że sam aparat -kompakt na paluszki jest większych rozmiarów niż na dedykowane akku.
hmmm jesli to aku za 80 pln nie jest podróbą... mamy po prostu bardzo złe doswiadczenia z niefirmowymi bo tanszymi aku (dot. kamery). No ale niechaj moja Pani sama zadecyduje :) Dziekuje za rady :) pzdr.
Akku to zamiennik, ale ponoć dobry.
Klamka zapadła, Canon A610 stał sie faktem. Dzieki za rady :)
Witam.
Od pół roku posiadam A620 (prawie to samo), więc jakbyś miał jakieś wątpliwości lub problemy co do użytkowania (ja ich nie miałem), pisz śmiało.
P.S. W tym aparacie dość przyjemny (jak na kompakt) jest manual, więc może uda Ci się zachęcić małżonkę do korzystania z zaawansowanych nastaw. :D
Pozdrawiam.
dzieki, dosc dobrze znam takze A620 - chociazby sledząc odpowiedni wątek na Cyberfoto. Sam oczywiscie tez pstrykałem juz rozpoznawczo A610 i poki co wydaje mi sie wszystko jasne no ale zycie stwarza nieoczekiwane problemy samo wiec w razie takowych zapytam :) Żona zas co fociła nieco moim Olkiem a ze tam nagminnie uzywane są manual lub priotrytety to... nieco wciągnęła ją ta zabawa :) Mam nadzieje ze w Canonie bedzie podobnie. Na razie czeka nas wyprawa do MM aby jakis pokrowiec zdobyc - tani, mały, trwały i z mozliwoscia skutecznego przdchowania takze zapasowego komplecika aku :)
Ja korzystam z pokrowca AIMER B40 perfect (przewidzianego jeszcze dla A95, ale aparat wchodzi idealnie i jest znakomicie zabezpieczony; też kupiłem w MM :D ), a akumulatorki noszę oddzielnie.
Z tego, co widziałem wynika, że chcąc wszystko przetransportować w jednym miejscu, nie wystarczy żaden pokrowiec. Konieczne jest kupienie (zbyt) dużej i droższej torby, która nie zawsze jest poręczna (a przecież to nie jest duży aparat!). W tej chwili aparat mogę zawiesić na pasku i bez problemu "wchodzi" do damskiej torebki (jeśli nie jest przesadnie zminiaturyzowana :D ), a akku to nie problem - nawet w kieszeni nie przeszkadzają. :D
Pozdrawiam.
thx, załozyłem ze w pokrowcu mają zmiescic sie jeszcze jedynie 4 aku... Dwa statywy będą jednak pomimo wszystko oddzielnie transportowane ;) a dużą torbę juz mam... wygraną na jakims konkursie Sony ;) na tyle duza ze bedę zabierał ze sobą na zakupy :)
Mam podobny dylemat ale sa okreslone wytyczne . Ma byc maly z mocna obudowa i min 5 megowy. Ostatecznie wybralem dwa modele Panasonic FX01 i Canon Ixus 800 tylko nie wiem ktory wybrac oba sa podobne jednak jednemu brak co drugi ma.
Ew. Sony seria W . Moze ktos miale doswiadczenie z wymienionymi?
Ja bym wybrał Fuji F30. Znakomite zachowanie pry wyższych czułościach poniekąd może zastąpić stabilizację, która nie zawsze przecież jest potrzebna - a jakość zdjęć przewyższa wiele dużo większych aparatów. Tak samo, gdybym miał kupić małego Canona, wybrałbym Ixusa 750. Niemniej, z dwóch wymienionych przez Ciebie, bardziej skłaniałbym się ku 800IS - przewaga w jakości zdjęć nad Panasoniciem, choć, pomimo wszystko, stabilizacja obrazu w Panasonicu działa nieco lepiej.
Pozdrawiam.
chciałem żonie prezent zrobic... aparacik podreczny, niezbyt duzy ale nie musi byc super micro ;) ot taki ładny, zgrabny, kobiecy ale... zarazem DOBRY i TRWAŁY! Nie wiecej niz 5 MPix (aby miał małe szumy) zoom x4 juz by wystarczył, na paluszki (nie jestem fanem baterii dedykowanej a ładowarek mam 2 szt.) ;) no i robił ładne fotki albumowe.
Prosiłbym o rady praktyków bo parametry moge sam porownac :) Aaa... no i zeby fotki robił niewiele gorsze niz C4000 :)))))))))) Pzdr.
A co byś powiedział na HP Photosmart?
Ja miałem R 507, jako kieszonkowy i podręczny, ale oddałem go pewnej pani, która jest z niego bardzo zadowolona.
Jest bardzo zgrabny, niewielki, leciutki, w sam raz dla kobiecej ręki.
4 MP, obiektyw pentax, bardzo fajny.
Waży tylko 132 g bez baterii.
Teraz jest model o wiekszej matrycy, ale równie miniaturowy.
Pozdrówka