Zobacz pełną wersję : Matówka w E-300
Witam.
Od misiaca posiadam E-300 14-45 i dzisiaj poraz pierwszy zauważyłam że na wizjerze pojawiła sie mała plamka. Wizjer sprawdzałam i jest czysty, przednie szkło obiektywu też. Na zdjęciach tego tez nie widać. Wczesniej tego nie widziałam i ani razu obiektyw nie był odkręcany.
Czy to znaczy że mam zabrudzoną matówkę i w jaki sposób sie do przyczepiło ? czy można to jakoś usunąć czy dać sobie spokój ?
Pozdrawiam Marylka.
spokój i jeszcze raz spokój tak ma być , trzeba się przyzwyczaić.
Ok, dzięki robin.
Mam nadzieje że więcej takich niespodzianek nie będzie. Zastanawiam sie tylko jak do tego doszło? Póki co szkiełko nie było odkręcane a jednak cos tam sie przyczepiło.
[ Dodano: Nie 11 Cze, 2006 ]
Mam jeszcze pytanie ? do czedo służy funkcja Cleaningmode ?
O aparat trzeba dbać, ale nie do przesady. Jeżeli nie ma to wpływu na zdjęcia to ja bym to olał, nie traktuję sprzętu jak relikwi tylko jak narzędzie do pracy. Najważniejsze ma robić dobre zdjęcia.
Jeżeli chodzi o szanowanie sprzętu to mogę powiedzieć że dbam, zawsze dbałam i będe dbała o każdy sprzęt. To fakt że aparat ma służyć do robienia zdjęć i tak tez jest. Jest tez druga strona, to że ciężko pracowałam aby go kupić mimo tego że nie był aż tak drogi to dla mnie był spory wydatek.
Mam jeszcze pytanie ? do czedo służy funkcja Cleaningmode ?
Podnosi się lustro i otwiera kurtyna migawki, ale jak przyciskniesz spust.
jps
ale jaki jest cel tego podniesienia lustra i otworzenie kurtyny migawki :roll:
Operacja na otwartym sercu ;) można popatrzeć na matrycę.
jps
ok dzięki :D a coś jeszcze można zoperować :twisted: :twisted: :twisted:
przeczyścić matryce mechanicznie jak zajdzie potrzeba , ale niech CIĘ ręka Boska broni coś próbować.
Czesc Marylka!
Poruszalem ten temacik jakis czas temu - zerknij TU -
http://www.olympusclub.pl/forum/viewtopic.php?t=6560&postdays=0&postorder=asc&start=0
Wielkie dzięki, dam sobie naraie spokój z tą matówką już się z tym oswoiłam, ale nie ukrywam że korci mnie zajrzeć do środka Olka ;)