Zobacz pełną wersję : mother
zdjęcie mojej mamci do oceny...
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.plfoto.com/zdjecia/920266.jpg)
Nie bardzo czuję takie kadrowanie. Bo ani to połowa twarzy ani całość. Przycięta broda , czubek głowy.
Nie wiem jak ocenić i dlatego zaczekam co fachowcy w tym temacie mają do powiedzenia :)
zdjęcie mojej mamci do oceny...
Jeb!
Zastanawiam sie co ma jedno z drugim wspolnego, jak do tego podejsc, jak ocenic Twoj zwrot, bo przyznasz, ze w "normalnym" odbiorze jakos nie uchodzi. Jezeli sie myle - prosze o krotkie wyjasnienie, moze bladze.
Zdjecie mi sie nie podoba. Dobrales jakies dziwne, niewdzieczne ludzkiej twarzy kolory. Sposob ujecia nie pasuje do osoby, a tak naprawde, to mnie nie pasuje do niczego.
Sprobuj ponownie, moze przy lepszym swietle, ustaw mame inaczej i przedstaw jej twarz w calosci.
Powodzenia w fotograficznych zmaganiach.
Pozdrawiam,
excel
Mi by się może bardziej spodobało jak byś zostawił trochę miejsca na dole pod brodą i trochę więcej miejsca aby widać było włosy itp krótko mówiąc nie zostawić więcej miejsca z góry i z dołu aby było widać całą połowę twarzy ;)
Excel,
"Jeb!" to chyba pozdrowienie albo coś w tym stylu - ale chętnie się dowiem jakie jest rozwinięcie słowa "Jeb!" coś pewnie jak pozdro=pozdrawiam. maciozo jak byś był uprzejmy rozwinąć "Jeb!" był bym wdzięczny.
Co do samego zdjęcia to wszystko dobrze tylko bardzo zmęczoną twarz przedstawiłeś, i przez to, że wzrok leci poza kadr, zdjęcie jest jakieś takie srogie. Technicznie dla mnie OK, ale chyba próbowałbym pokazać mamę w bardziej ciepłych klimatach.
eee.. ze uciete to nic. bardzo fajne. troche tylko mozna by inaczej poruszac, ale ja nie bede tepil takiej obcinki. mnie sie podoba. tylko kolory nie teges. ja to bym widzial w kierunku "zolto zielone". wiesz, takie 'amerykanckie':)
WUJEK MARO
30.05.06, 22:23
Przyciąga uwagę i o to chodzi!!! Kadrowanie nietypowe - zdecydowany atut ujęcia. Nie rozważamy urody modelki ;-)