PDA

Zobacz pełną wersję : problem z kasowaniem wybranych zdjęć w e-1

artix
25.05.06, 02:32
Witam

Jestem nowym użytkownikiem forum i kompletnym amatorem :P

mam problem z kasowaniem wybranych zdjęć w e-1, a mianowicie po wyświetleniu na monitorze indeksu, zaznaczeniu konkretnego zdjęcia i wciśnięciu przycisku OK zdjęcie to wprawdzie zostaje zaznaczone czerwoną ramkę, ale przy ponownej próbie, tj. po przejściu do drugiego zdjęcia i wciśnięciu OK pojawia mi się na monitorze w jego górnej części mały biały napis w czarnej obwolucie SEL. IMAGE oraz poniżej do wyboru RESET albo KEEP. Wcześniej (ale aparat mam od niedawna, jest on nowy) nie miałem takich problemów z kasowaniem wybranych zdjęć. Czy to może być jakiś defekt oprogramowania? A może przypadkowo ustawiłem jakąś funkcję, o czym nawet nie wiem?;)) Co robić?

pozdrawiam i dziękuje za pomoc

artix

KaarooL
25.05.06, 07:43
odpowiedziałbym, ale chyba wygrałeś w plebiscycie na najbardziej pojechane pytanie dot. E-1 chłopie... jak tam obcowanie z instrukcją do aparatu?

artix
25.05.06, 08:19
Dzięki, :wink: przeczytałem całą ale jest długa więc nie wiem czy czegos nie poominalem :) .

Tak myslalem, ze pewnie sie zblaznie.

No ale trudno, to jest w sumie moj pierwszy cyfrowy aparat, dostalem go w prezencie, od razu powazniejszy sprzet;) wiec mam roznorakie problemy, pewnie rowniez idiotyczne jak ten opisany powyzej

pozdr artix

KaarooL
25.05.06, 11:54
no to gratuluję, dostałeś zayebisty prezent, nauka korzystania z niego - tak żeby efekty były przewidywalne - potrwa z roczek albo półtora (jeśli to pierwsza cyfra) ale warto się za tą maszynę wziąć.

fotki najlepiej zaznaczać do kasowania w trybie wyświetlania miniaturek, zaznaczać możesz w obrębie jednego ekranu - jak przewiniesz w dół to wyskakuje wiadomy komunikat.

wal na PW jeśli nie będziesz czegoś wiedział.

robin102
25.05.06, 13:12
hi hi hi hi hi hi hi hi hi
cuda jednak się zdarzają.
POWODZENIA !!!!

artix
25.05.06, 22:18
Serdeczne dzięki

dopiero pierwsza cyfra, dotąd tylko mialem okazję podziwiac zdjecia wykonane przez innych :lol:

mam jednak nadzieje ze za pewien czas moje tez beda jakos wygladaly;)

dzieki za porade, rzeczywiscie dziala;)

z pewnoscia skorzystam i bede jeszcze nieraz pytal;)

pozdr. artix