Zobacz pełną wersję : Nie mogę wgrać oprogramowania w E-300
Piotr Grześ
23.05.06, 18:20
Mam od prawie miesiąca E-300 i wczoraj postanowiłem wgrać uzupełnienia. Robię to zgodnie z instrukcjami z forum i oficjalnej strony Olego i kicha oczywiście poprzez Olympus Master. Pokazuje Body-1.0, szkło- 1.0, Klikam gdze trzeba i mam komunikat, że coś tam z serwerem. Co czynić dobrzy ludzie?
23.05.06, 18:51
Klikam gdze trzeba i mam komunikat, że coś tam z serwerem. Co czynić dobrzy ludzie?
A możesz to "cośtam" wierniej zacytować? ;-)
Piotr Grześ
23.05.06, 19:05
Pokazuje się komunikat " Failed to comunikation with server". A czy trzeba na czas ściągania kartę wyjąć?
RadioErewan
23.05.06, 19:10
Pokazuje się komunikat " Failed to comunikation with server". A czy trzeba na czas ściągania kartę wyjąć?
Nie masz fajerłola, który blokuje pobieranie?
Piotr Grześ
23.05.06, 19:18
Zgadza się, muszę go wyłączyć. Spróbuję to uczynić i dam znać, a jak z kartą, czy się ją wyjmuje.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
RadioErewan
23.05.06, 19:26
Zgadza się, muszę go wyłączyć. Spróbuję to uczynić i dam znać, a jak z kartą, czy się ją wyjmuje.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
W E1, E500 i E330 z kartą się apdejtuje. Instrukcje wyświetlają się na ekranie komputera. E300 nie pamiętam.
To na 90% firewall, a co do karty... nie ma nic wspolnego
Piotr Grześ
23.05.06, 21:58
deeper! serdeczne dzięki tak było, udało się wgrać, dziękuję serdecznie za pomoc i Tobie i Adminowi!
Faktycznie przez pewien czas było tak, że serwery olympusa były nieczynne. Ze względu na swój fach bezbłędnie uruchamiałem komunikację w celu update'u mojego E300. I nic. Wgrywałem różne wersje softu, bo też o to podejrzewałem olympusa. I ten sam komunikat - błąd komunikacji. Trwało to z trzy dni. Po czwartym dniu wszystko bezbłędnie ruszyło. Teraz z perspektywy czasu nie potrafię powiedzieć kiedy był czas gdy serwery czy cos u Olympusa musiało być namotane. Ale fakt jest taki, że komunikacji nie było. Po czasie wróciła. Po tylu dniach testowania łączy, zmiany softu, snifowaniu komunikacji, wysłanych mailach do olympusa pozostających bez odpowiedzi, szuakania rozwiązań w forach polskich i zagranicznych (tam nikt nie widział problemu) gdy zaladowałem nowe oprogramowanie radość z dodatkowych funkcji była tym większa, im więcej starałem się załadować soft. Zwróćcie uwagę na fakt, że nie ma softu dostępnego off line. Coś takiego by sie przydało, na wypadek takiej awarii jak np. ta. Tylko że olympus się nie przyzna.