PDA

Zobacz pełną wersję : e-300 początki

krezton
10.04.06, 10:27
Witam!

Zakupiłem parę dni temu aparat Olympus E-300 – i mam jedno pytanie:

Przy ustawieniu migawki na np. 1/250 czy nawet szybszą, przy przysłonie np. 5,2 (chociaż w tym przypadku nie mam to wielkiego znaczenia) zdjęcie wykonywane jest dosyć wolno tzn. przyciskam pyk i w tym momencie aparat czeka tak jakby migawka była ustawiona na dużo wolniejszą tak ok. 2sekundy zdjęcie faktycznie wykonane jest na drugie pyknięcie.

Przy ustawieniach automatycznych np. 1/60 i f6 migawka działa nieporównywalnie szybciej.

Czy to jest prawidłowe zachowanie sprzętu bo szczerze mówiąc jest to dosyć irytujące.

robin102
10.04.06, 10:44
Coś tam masz jeszcze włączone w promocji , może wstępne podnoszenie lustra ??? zrób reset do ustawień fabrycznych.
W ogóle to witamy i gratulujemy , świetny aparatek kupiłeś . FARCIARZ !!!!

Joki
10.04.06, 10:51
Witam serdecznie.

Musisz mieć coś jeszcze włączone, albo podnoszenie lustra, albo samowyzwalacz 2s.
Przy każdych ustawieniach wyzwalanie powinno być natychmiastowe, bez żadnych opóźnień. Oczywiście po złapaniu AF. Może po prostu ciśniesz wyzwalanie migawki do końca i opóźnienie jest z powodu dzaiałania AF? Jednak o tak elementarny brak Cię nie podejrzewam. Z drugiej strony nawet w takiej sytuacji można włączyć priorytet wyzwalania migawki bez ustawienia AF i też będzie od razu...

KaarooL
10.04.06, 14:18
a ja polecam lekturę instrukcji - to nie małpka tylko sprzęt półprofesjonalny, tyle że kupiony za bezcen - faktycznie fuksiarz z Ciebie...

czytać, czytać, czytać...

khak
10.04.06, 18:45
Apropo , w jakiej cenie Kolega kupil i gdzie ?

czarna mamba
10.04.06, 20:33
ciekawa propozycja: http://www.pstryk.pl/opis.php/3091

robin102
10.04.06, 20:59
tak naprawdę mają tylko jeszcze w www.dve.pl po 1999zl

krezton
11.04.06, 06:09
....i już po problemie, włączyłem funkcję AntiShock na 2s.
Wielkie dzięki

...a kupiłem w www.pstryk.pl za 1999

Pozdrawiam :lol: