Zobacz pełną wersję : [Awaria C-770UZ] Znowu ... :( :( :(
Ja mam jednak pecha do produkcji olympusa.
W zeszły czwartek podczas kręcenia filmu mojej córeczce, zablokował sie znowu mój "aparacik" :evil:
Nie skutkowało ręczne resetownie i w pt wysłałem do serwisu.
Najgorsze to to, że znowu nie będe miał apartu na święt...
Czemu ja mam tyle problemów z każdym modelem olympusa :?:
Czy każdemu sie to zdaża :?:
Czy występuje jakis model olympusa, który jest bez awaryjny :?:
Jeszcze mam inną kwestje.
Czy model c-770UZ, można za pomocą kabla USB zainstalować nowe sterowniki :?:
Może przyczyną jest to, ze mam jakieś stare oprogramowanie :?:
wg
Czy 770-tka moze miec taką funkcję, gdzie będzie wdać na zdjeciach datę :?:
I czy wg ten model ma pamięć buforową :?:
Nie da sie dodac daty, zeby ja bylo widac na zdjeciu. Nie ma tam pamieci wewnetrznej, jesli o to chodzi.
Moj c-770 dziala dobrze. I olympusy generalnie maja opinie malo awaryjnych.
--------------------------------
OLYMPUS c-770 UZ black
# zasilanie: olympus Li-10B i Li-12B + 2 x aku no name
# futerał: olympus black
# pamięć: olympus xD 512 MB i 128 MB
# w planie statyw velbon dx-888
I olympusy generalnie maja opinie malo awaryjnych. To mój jest jakiś inny model... :(
A czy możan ustawić tak oporgramowanie, by zdjęcia były wykonywane "sekcyjnie".
Tzn:
Ustawiam aparat w nocy na danny obiekt, a on co 15 min robi zdjęcie.
Tak, poszukaj na forum o programach sterujących aparatem z komputera. (hasła "PineTree", "cam2com").
Co do daty na zdjęciu to temat przewijał się już wielokrotnie.
Przykra sprawa.
Otrzymałem własnie przesyłke z serwisu ze swoim aparatem.
Włączyłem i .......
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Wyskakuje ten sm błąd co do tej pory :!: :!: :!: :!:
Czy firma Olympus naprawde chce mnie stracić jako klienta :?:
Rozmawiałem już przez kom z Panem Kowalczykiem, ale okazuje się, że od września nie jest już szefem serwisu. Szkoda, bo tylko z nim mam kontak telefoniczny, gdyż nike przez cały tydzień nie podnosił słuchawki w serwisie :!:
Sądze, że trzeba napisać maila do siedziby głownej poza Europą, bo to mi sie nie podoba co wyczyniają ze mną.
Pozdrawiam.
Przykra sprawa.
Otrzymałem własnie przesyłke z serwisu ze swoim aparatem.
Włączyłem i .......
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Wyskakuje ten sm błąd co do tej pory :!: :!: :!: :!:
Czy firma Olympus naprawde chce mnie stracić jako klienta :?:
Rozmawiałem już przez kom z Panem Kowalczykiem, ale okazuje się, że od września nie jest już szefem serwisu. Szkoda, bo tylko z nim mam kontak telefoniczny, gdyż nike przez cały tydzień nie podnosił słuchawki w serwisie :!:
Sądze, że trzeba napisać maila do siedziby głownej poza Europą, bo to mi sie nie podoba co wyczyniają ze mną.
Pozdrawiam. może coś pomoge, miałem porblemy z firmą SonyEricsson, otóż po 3 naprawach wrócił telefon nadal z usterką(tą samą), więc poszedłem do rzecznika praw konsumentów, napisaliśmy łądne pisemko poszedłem znowu do orange, przeczytali i sami przyznali że jezeli ktoś napisze ładne pisemko to dostaje nowy :D. Więc czekam.
Pozdro
Jak by coś to idź do rzecznika praw konsumenta.
fotomic - dzieki za radę, ale ja juz rok temu wywalczylem sobie pieniądze za model 750UZ. Dokłądnie po tym jak 5 razy nie naprawili silniczka krokowego !!!!!
Tak wiec wiem ze po 3 naprawie nalezy mi sie towar wolny od wad lub pieniadze.
Juz pismo takie poszło do serwisu, ns razem pójde do sklepu gdzie kupowałem i żarządam nowego lub kasy i juz.
Witam.
Dziś poraz 3 został mi odesłany aparat.
Pierwsze spostrzeżenia, to że pracuje wolniej jak poprzednio. Czyżbym dostał starą wersję SOFTu :?:
Druga sprawa, ze format karty 128MB jaką posiadam trwa prawie 1min :!: :!:
Czy to nie za długo, bo w 3/4 podczas formatowania, zatrzymuje się niebezpiecznie długo, po cyzm pasek przeówa się do końca.
Jak moge sprawdzić jaki to SOFT :?:
u mnie 512Mb, formatuje się w w niecałą minute, też zatrzymuje sie na chwile w tym miejscu, ale format naprawde trwa o wiele krócej niż u Ciebie..