proszę o pomoć czy awrto kupić ten aparat ???
Zależy od tego, co chcesz fotografować. Obecnie jestem jego posiadaczem (do sprzedania, jeszcze 6 miesięcy gwarancji), więc cokolwiek na jego temat powiedzieć mogę. Przede wszystkim, wolny autofokus. Przy dobrym świetle sobie radzi, jednak odrobinę gorsze warunki (sztuczne światło w mieszkaniu) sprawiają mu kłopot i potrzebuje chwili, żeby wyostrzyć. Ładnie oddaje kolory, to mu trzeba przyznać, jest też bardzo wygodny w obsłudze - na to narzekać nie mogę. Dostęp do podstawowych parametrów (ISO, rozdzielczość, WB, siła błysku, itp) jest praktycznie natychmiastowy (jeden przycisk). Niedawno robiłem nim zdjęcia na cmentarzu, ok godziny 19. Przy panujących tam warunkach trzeba było użyć maksymalnego ISO, żeby zredukować czas. Wyszło naprawdę nieźle! Szum na zdjęciach praktycznie niewidoczny!
Ciężko było robić nim zdjęcia na koncercie, ale to już są warunki, do których potrzeba dużo lepszego sprzętu.
Bardzo dobrze pracowało mi się z nim również w nocy, podczas fotografii architektury. Zdjęcia wychodziły odpowiednio ostre i barwne.
Co więcej mogę powiedzieć?
Jeśli nie potrzebujesz więcej, niż zaawansowany kompakt może dać, śmiało możesz sięgać po S2.
dzięki za info już zakupilem ale olympusa c770 i jak narazie jestem zadowolony, pozdrawiam falkirk1 ;)
No niestety, pozno napisalem :)
Ja natomiast szykuje S2 do sprzedania i zamierzam kupic E-500 :)
Pozdrawiam!