Zobacz pełną wersję : adapter do E 300
czy 90 zl za adapter M42 do mojego E 300 to dobra cena ? czy raczej dac sobie spokoj i szukac dalej? Jedyna rzecza przemawiajaca za zakupem moze to ze jest prosto od producenta w moim miescie.Czyli odchodzi przesylka itp.
Ja kupiłem w Lublinie za 80 zł + przesyłka...
To moze od tego samego producenta . Zalezy kiedy kupowales . Jak bylem u niego tyzien temu ,to cos marudzil ze ma duzo roboty, moze dlatego podniosl cene. Z tego co wiem robi adaptery do wszystkich aparatow.
facet ma niezly zbyt, wiec podnoci cene. W porownaniu do innych producentow i tak jest tanszy. 90 zl za ten adapter to znosna cena i jest on jej wart :)
tez mialem takie popdejrzenia -ze to dobra /znosna cena :) . Dzieki za opinie.
Rafał Czarny
16.03.06, 11:25
Kilka miesięcy temu koleś krzyczał za tę przejściówkę 50 zł. :evil:
Wygryza sie i tyle, sama przejsciowka warta wiele mniej, ze nie ma konkurencji to cene podbija
kupiłem w poniedziałek za 80 zł na Allegro
no i dalej widzę tą aukcję http://allegro.pl/item92069730_adapter_e1_e300_m42.html
Nie chce faceta usprawiedliwiac,bo zamierzam kupic ta przejsciowke, ale mysle sobie ze po pierwsze brak konkurencji a po drugie , wiecej pracy, czynniki przemawiajace za windowaniem cen. Szkode ze nie zalapalem sie na cene 50 zl ale wtedy to sam E 300 był poza moim zasiegiem, Co do Allegro to z przesylka wyniesie mnie pawie 90 zl , pojde do faceta może zejdzie z ceny,
to kup na allegro i odbierz osobiście, jaki problem ? :wink:
Co do samego adaptera to on 80 zł nie wart, gość ma na tym niezłą przebitkę, ale zabawa z M42 przednia. Przypomniały mi się stare, dobre czasy.
Piszac ze wart ceny nie mialem na mysli wartosci materialnej a uzytkowa :) Zreszta zagraniczne adaptery (nie mowie o firmowcyh) sa i tak drozsze.
A co do faceta, no coz, pwnie w tym roku ma wieksza klase na warsztatach w technikum, wiec musi sie z wieksza iloscia ludzi dzielic zyskami ;)
POkloc sie troche, na jego stronie www cena za ten adapter to nadal 80 zl :)
http://www.foto-akcesoria.com.pl/index.php?i=produkt&nr=1
Powolaj sie na to.
Ja właśnie za sprawą tego posta zamówiłem czym prędzej przejściówkę, bo może czasem gościu szykuje się do podniesienia ceny... a tymczasem przez internet 87PLN z wysyłką... zatem miałbyś 3PLN w kieszeni ;-)
Teraz czekam na paczuszkę :-)
Swietny pomysl z tym zakupem na Allegro i odbiorem osobistym :) Ide tam do niego za 2 godz. Nie ma sensu uprawiac partyzantki zamawiac na Allegro i odbierac u niego w pracowni.....to smieszne :)
Mam do sprzedania przejściówkę + 135mm f2.8 + 50mm f1.8 + pierscienie makro :) Jak ktoś zainteresowany to prosze na priv :)
kupiłem m42 od tego samego pana z lublina ale wynegozcjonowałem cene wraz z przesyłką na 80zł(za popbraniem u listonosza) -wystarczy sie zapytac. transakcja była poza allegro i wszystko było oki. bardzo polecam
:]
Witajcie,
Nie sprawdzałem tego osobiście, nie wiem jak działa, ale zobaczyłem ten link na jednej z grup i uznałem, że może komuś się przyda - http://www.cameraquest.com/adapt_olyE1.htm
Pozdrawiam,
Robert
<<Nie sprawdzałem tego osobiście, nie wiem jak działa, ale zobaczyłem ten link na jednej z grup i uznałem, że może komuś się przyda - http://www.cameraquest.com/adapt_olyE1.htm >>
To świetna reklama naszego lublińskiego producenta.
Jakość ta sama a cena oho!
pozdr.
dzemski - kupiles ten adapter ? jeżeli go masz to może sie spotkamy i porobie pare fotek obiektywem na M42 którego zamiezam dopiero kupic ?
Co do linku to niezly pomysl, mam od swojego Nikona FM 2 obiektywy, wiec adapter do szkiel Nikona bylby dla mnie bardzo satysfakcjonujacy, ciekawe tylko czy ow Pan je robi ?
O ile pamietam to Pan z lublina robi przejściówki Nikon - 4/3 ale kosztują one chyba okolo 200zł.
Wlasnie zakupilem adapter do Nikona . Faktycznie kosztowal prawie 200 zl :( ale no coz....
Mialem kupic adapter do M42 ale facet sprzedal mi sprzed nosa obiektyw w komisie, ktory wczoraj ogladalem , Japan 1.8 Pentaxa :evil:
Ma ktos jeszcze z kolegow adapter do obiektywow Nikona i obiektywy ?
Zastanawaim sie czy kupowac adapter M42 ? bo szkla do Nikna beda o wiele drozsze, mam tylko jedno od swojego Nikona Fm .A do M42 jest wiekszy wybor.
Wtapie zeby ktos zagladal do tego watku ale zanim stworze nowy ,zapytam szanownych Klubowiczw podczepiajac sie pod stary temat, moze ktos odpowie ?
Ja odpowiem. Jak chcesz mozemy sie spotkac w Lublinie, pokaze ci adapterek i swoje szkielka M42, podlaczysz, zobaczysz jak foci sie na manualnym szkle.
wlasnie, wiec o to chodzi :) Mam tylko jeden obiektyw Nikona 2.8 a chcialbym zakupic cos jasniejszego jak 1.8 , Obiektywy pod M42 beda o wiele tansze.
Ja mieszkam w centrum ,mozemy sie wstepnie spotkac w Mc Donald ,lub jak chcesz to podjade gdzies po/do Ciebie. Pracuje codziennie do 17.00 moj GG 1999076