PDA

Zobacz pełną wersję : tuleja, filtry..... c-7070

DeLa
8.03.06, 16:09
Witam wszystkich!
Mam takie male pytanko... planuje kupic tuleje do mojego Olka i mysle nad takim zestawem co jest oferowany na allegro razem z filtrem UV, filtrem polaryzacyjnym kolowym i tulipanem za 149zl. Czy cos takigo bedzie dobre dla srednio-zaawansowanego :)

Pozdrawiam

lowca krokodyli
8.03.06, 19:09
O ile polar jest przyzwoitej jakości to czemu nie.

nurek
8.03.06, 20:02
Witaj,

Tuleja w filtrem jest wskazana.
Skorzystaj z opcji "szukaj". Temacik już pewnie był wiele razy przerabiany :wink: .

kasprzyk
8.03.06, 22:43
Witam

Zerknij tutaj: http://www.olympusclub.pl/forum//viewtopic.php?t=5786&highlight=

Pzdr

DeLa
9.03.06, 01:01
Dzieki i sorry bo troche sie zaagalopowalem zamiast najpierw sprawdzic opcje szukaj to odrazu napisalem posta :/
Dzieki Nurek za linka bardzo obszerne wyjasnienie :)

Pozdrawiam.

DeLa
9.03.06, 01:04
ajjjj to przez grype...
dzieki John za linka :)

Pozdrawiam

kasprzyk
9.03.06, 10:02
ajjjj to przez grype...
dzieki John za linka :)

Pozdrawiam

Mimo wszystko podziękowania należą się koledze "nurek" ;)

Mam ten zestaw, tulejki i UV już nie zdejmuje. Co do tulipana - nie wiem jakie on wprowadza zmiany (jeszcze nie miałem okazji wypróbować) filtr polaryzacyjny działa - jednak efekty sprawdzę robiąc zdjecia ze statywu tego samego ujęcia. Fajnie działa na telewizor LCD - obraz z TV potrafii wyciąć a reszta zostaje bez zmian.
Pzdr

yacek
14.03.06, 15:29
Mam ten zestaw, tulejki i UV już nie zdejmuje. Co do tulipana - nie wiem jakie on wprowadza zmiany (jeszcze nie miałem okazji wypróbować) filtr polaryzacyjny działa - jednak efekty sprawdzę robiąc zdjecia ze statywu tego samego ujęcia. Fajnie działa na telewizor LCD - obraz z TV potrafii wyciąć a reszta zostaje bez zmian.
Pzd

Jak sprawuje się tulipan , chodzi mi czy nie powoduje winiety ? Pytam , bo ja używam osłony Marumi szerokokątnej i przy fotkach 4/3 jest delikatna winieta , oczywiście znika gdzy przełaczysz na rozmiar 3/2 .Jednak jak założe filtr UV Marumi ( wersja slim ) to nawet na fotkach 3/2 mam malutką winietę ale tylko w lewym górnym rogu .