Zobacz pełną wersję : zalezy na czasie
Wiam. Troche to od tylu robie ale .. ma niewiele czsu. Chce kupic cyfrowke. O ile mnmnie ktos jeszcze pamieta to mialem kilka lat temu c720 bylem z niego niesamowicie zadowolony, ale los tak chcial i moja glupota ze go rozbilem - na motorze. Teraz zamierzam zakup czegos nowego. Zaraz zabieram sie do przekopywania archiwum tego forum ale jesli znalazl by sie ktos na tyle mily i potrafil mi doradzic to bede bardzo wdzieczny. Precyzujac moja zawostke to szukam aparatu tak do 1400pln, z duzym zoomem matryca bez wiekszych wymagani tu pasowal by np sp-500 ale chcial bym aby mozna bylo nagrywac sekwencje w co najmniej 640.. Chcial bym pozostac wierny olkowi dziki wspanialej jakisci zdjeci przez niego wykonywanych ale co sadzicie o Minolcie Dimage Z5 jak oceniacie jego optyke? Dzikei za wszelkie informacje.
Ja bym jednak został przy SP500.
A do filmów to sobie kamerę kup :D
Mój kolega ma Minoltę tyle że Z4. Jak dla mnie szajs.
W Minolcie jedyne co jest chyba godne uwagi to anti shake.
Osbiście zastanawiam się, aby dokupić SP500 na wypady gdzie 500 ciężko zabrać.
JEŚLI CHCESZ POZOSTAĆ WIERNY MARCE to tylko SP500
Jeszcze C-770 - sprawdzona konstrukcja.
Każdy ma swoje plusy i minusy.
Pozdr!
tylko za SP500 będziesz musiał dać pewnie troche więcej niż 1400zł
No wlasnie po wczorajszej nocy - przekowywaniu netu w znalezieniu miarowajnych recenzji z uzytkowania roznych modeli doszedlem do podobnego wniosku aproops minolty. Coraz bardziej przekonuje sie do 770.Mam juz an oku 770 z lekko uszkodzona obudowa -pekniete ucho do mocowania paska w srebrnej obudowie. Szykuam teraz iinfo na temat ruznica pomiedzu UZ a MOVIE? CZy ktos mogl by mi przeslac na miala jais film nagrany przy pomocy 770?
MOVIE i UZ to ten sam aparat.
W USA 770 chyba idzie jako MOVIE.
Ewentualne różnice w tym co dorzucą do pudełka: 128MB xD zamiast 16MB, z pilotem lub bez.
Ale to trzeba sprawdzać w każdym konkretnym przypadku.
Jeśli zależy na filmach, nie polecam xD typu M:
http://www.olympusclub.pl/forum/viewtopic.php?t=4916