Zobacz pełną wersję : LONDON and CAMBRIGE
Zapraszam do obejzenia kilku zdjec z LONDON and CAMBRIGE - bylem ostanio kilka dni w UK i przy okazji porobilem zdjecia.
Aparat to C-765
I wiem ze niestety architektura leci raz w lewo raz w prawo - tez nad tym ubolewam. Niestety ciezki to kawalek chleba do zgryzenia - a statywu nie posiadam.
Prosze traktowac to raczej jako wycieczke po tych miejscach a nie zdjecia ktora maja stac na wysokim poziomie :)
http://cimoch.org/london1/
Obejrzałem sobie i potraktowałem jako reportaż robiony na chybcika. Sam napisałeś co jest źle więc nie ma się co powtarzać. Ładnie tam. Akurat tam nie byłem bo zawsze działało mi na nerwach , że na granicy robili problemy. Ale to już przeszłe czasy - teraz nas tam chcą :)
Ale że statywu kolego nie masz to niewybaczalne ;)
spśród wszystkich zdjeć moją uwagę przykuło 18 (o ile dobrze policzyłem) - rozświetlona wieża na te ciemnego pochmurnego nieba.[/i][/url]
Tadeusz Jankowski
23.02.06, 20:05
Fotki podobaja się, nie są pretensjonalne, jak czasem bywa, a widoczna jest na nich zylka fotoreportera. Jako reportaż, dla mnie jest całkiem do przyjecia (no, moze nie wszystkie zdjęcia).
1) Fotka prawie nocna (takie są najlepsze) - Most na Tamizie, w oddali Big Ben. Pięknie grają refleksy światła na lekko zamieszanej wodzie i dopełniają dośc dynamicznie całą scenę.
2) Kanał z postacią na łódce. Fotka się bardzo zbliża do dobrej estetycznie. Moze akurat w tym przypadku kadrowanie jest zbyt symetryczne i perspektywa też, ale łódeczka i postac jest dobrze wprowadzona na pustą taflę wody (mogła by być w mocnym punkcie, ale rozumiem, ze nie mogłes zawołać - "Hey, you, stop, don't move!").
A wiec najważniejsza dla mnie sprawa jest w tym fotograficznym sprawozdaniu - reporterski nerw - ciąg na sytuacje.
Pzdr, TJ
Tadeuszu dobrze, że Cię tu mamy. Bardzo lubię czytać Twoje komentarze. Przemawia przez nie ogromna życzliwość i troska o autora. Drobne uwagi przekazujesz w takiej formie, że z pewnością nikt nie może poczuć się urażony. W swoich komentarzach zwracasz uwagę, na rzeczy, których normalnie się nie dostrzega. Czytając je zauważa się Twoje ogromne doświadczenie i wrażliwość na piękno.
Pozdrawiam.
Przepraszam, że trochę zszedłem z tematu, ale musiałem w końcu to gdzieś napisać.[/url]
Zastanawiam sie jakie ustawienia sa prawidlowe do tego typu efektu ? http://cimoch.org/london1/P1011637.jpg
fajnie popatrzec na nasza ojczyzne co nie chlopaki ;)
gary a ty masz jakis magiczny software czy musiales to zdjecie kopiowac do jakiegos czytacza exifow?
windowsy pokazuja exif we wlasciwosciach pliku
ktore windowsy niby? i we wlasciwosciach zapisanego pliku, czy obrazka w przegladarce?
O faktycznie, qrcze tyle lat mam komputer a nie wiedzialem ze takie dane sa zapisane w jednym zdjeciu :)
dka a czy przegladarka to windowsy?
zapisz sobie obrazek na dysku i w windzie xp kliknij prawym we wlasciwosci/podsumowanie/zaawansowane
wersji windowsow jest duzo. ja nie mam xp. o przegladarke pytalem myslac, ze w pewnych wersjach windoze ona ma jakies fajne bajery. thanks (cos z angielska;)