PDA

Zobacz pełną wersję : Kto pomoże prawidłowo zainstalować Olympus Viewer???

M.U.
20.02.06, 00:48
Od kilku dni jestem posiadaczem E1. W zestawie znajduje się nieszczęsna płyta CD-R z oprogramowaniem, którego nie można prawidłowo zainstalować. Przynajmniej na moim pc. Używam systemu operacyjnego Windows XP.
Po włożeniu płyty i automatycznym jej uruchomieniu przez system otrzymuję komunikat o błędzie, w wyniku którego aplikacja zostaje zamknięta. Kropka.
Po "ręcznym" otwarciu zawartości płyty udaje mi się co prawda zainstalować jej składniki, a nawet nadinstalować aktualizację do OLY. VIEWER 1.4 ale w żaden sposób nie mogę zaktualizować firmware w aparacie. Otrzymuję komunikat o błędzie w komunikacji z apartem o numerze "coś tam coś tam" - mimo, ze jest on podłączony prawidłowo kablem USB i ustawiony w menu na opcję "control".
Co ciekawe - normalne tj. prawidłowe otwarcie programu O.V. jest możliwe u mnie tylko raz. Przy zamknięciu programu i próbie ponownego jego otwarcia nie udaje się tego zrobić i muszę najpierw ręcznie anulować proces (O.V.)w menadżerze zadań albo restartować system. Próbowałem też zainstalować różne dodatki do oprogramowania O.V. podane na stronach Olympusa ale nic to nie dało. Jest jakiś "zgrzyt" w systemie, a ja nie siedzę w informatyce i nie wydedukuję lekarstwa.Może ktoś pomoże???
A tak w ogóle mam przekonanie, że ten znakomity aparat czy może nawet cała znakomita seria E ma nieszczęśliwy soft. Pogmatwany i do d... . Czy nie można było po kilku latach produkcji sprzętu zadbać o klienta i sprzedać mu aparat wraz z uaktualnionym oprogramowaniem, zawierającym wszystkie nakładki???
Mam wrażenie, że mój ukochany zespół produkcyjny Olka ma niestety w szeregach kilku "Jonaszy", którym należałoby podziękować za współpracę. W pierwszej kolejności panom od debilnego softu, w drugiej -technologowi od klejenia gumy, która z mojego nowego (tygodniowego!!!)body E1 już odłazi. Na tym na razie moja lista do redukcji zatrudnienia się kończy. Zaś ludziom, którzy wymyślili dla Nas model E-1 za życia stawiam pomnik. Wielkie dzieło Panowie!!!
Może pomożecie mi prawidłowo zainstalować ten soft???

grizz
20.02.06, 09:58
Patcha pod Xp zainstalowałeś?