PDA

Zobacz pełną wersję : Aktualizacja Firmaware do wersji 1.04? w E-1

piotr paweł
17.02.06, 09:01
Mam do kolegów zapytanie o doświadczenia podczas wrzucania softu ver 1.04do swojego E-1, jakie powinienem poczynić kroki aby proces był w pełni bezpieczny, ?
Dodatkowo mam zapytanie, otóż po wejściu na stronę z ulepszeniami softu, chciałem zaktualizować oprogramowanie OLYMPUS VIEVER, do wyższej wersji niż 1.00, otóż oprogramowanie pod Xp wgrywa się, natomiast po restarcie i ukończeniu aktualizacji, program odpala się w dalszym ciągu w wersji 1.00?
Rzeczywiście jest to dziwne?
Czy u Was wszystko działa w sposób należyty?
pozdrawiam
Piotr :(

easy_art
17.02.06, 09:25
Zerknij tutaj:
http://www.olympusclub.pl/forum/viewtopic.php?t=4548

Pamiętaj, żeby mieć dobrze naładowany akumulator i na koniec nie wyłšczyć zbyt wcze�nie aparatu. Po zakończeniu upgrade do 1.4 on cišgle jeszcze co� mieli (jak zakończy to pojawi się info na LCD o ile pamiętam).

Powodzenia.

KaarooL
17.02.06, 11:33
1. naładowany aku
2. cierpliwość
3. po przerzuceniu softu do aparatu, kiedy wyskoczy requester, że komp skończył, wyrywasz kabel z aparatu na żywca (nie wyłączasz aparatu) a po wyjęciu kabla nie dotykasz aparatu.
4. po 3 minutkach aparat wyświetli info, że skończył
5. teraz masz pewniejszy AF i kilka bonusów

luc4s
17.02.06, 13:41
3. po przerzuceniu softu do aparatu, kiedy wyskoczy requester, że komp skończył, wyrywasz kabel z aparatu na żywca (nie wyłączasz aparatu) a po wyjęciu kabla nie dotykasz aparatu.

A ja zrobiłem przez nieuwage dokładnie odwrotnie, tzn. wyłączyłem go i nie odłączyłem, a sofcik hula aż miło :) E1 cięzko jest uszkodzić .

piotr paweł
18.02.06, 07:35
Witam,zrobiłęm wszystko tak jak piszecie, ale u mnie trwało to bardzo szybko, no i chyba w aparacie przegapiłęm moment z komunikatem na wyświetlaczu?
W jaki sposób mogę sprawdzić czy proces przebiegł włąściwie?
pozdrawiam
Piotr :D

deeper
18.02.06, 12:11
Zobaczyc czy dziala...

R@fi
20.02.06, 00:15
Przeprowadzić ponownie proces aktualizacji softu w aparacie, do momentu w którym pojawi się okno "Update firmware" i tam zobaczysz wersję softu aparatu i szkła :D

Pozdro.
R@fi